Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Studie: Škoda Rapid Spaceback má nejlepší zůstatkovou hodnotu

Naše téma
Redakce | 25.01.2014
Škoda Rapid Spaceback. | foto: Škoda Auto
Mladá Boleslav - Pokud při vybírání nového vozu přemýšlíte i o nevyhnutelné ztrátě jeho hodnoty při dalším prodeji, mohly by vám pomoci výsledky studie EurotaxGlass. Ta zkoumá zůstatkové hodnoty automobilů po třech letech a 60 000 ujetých kilometrech. Mezi kompaktními vozy v tomto ohledu patří na špičku Škoda Rapid Spaceback.
Průzkum zkoumal čtyři trhy – Německo, Španělsko, Francii a Itálii a prověřoval nejprodávanější kompaktní hatchbacky: Škodu Rapid Spaceback, Hyundai i30, Ford Focus, Citroën C4, Renault Mégane a Kiu Cee'd.

Ve všech čtyřech zemích lze dle studie v případě Rapidu Spaceback po třech letech a 60 000 ujetých kilometrech očekávat nejlepší zůstatkovou hodnotu - a to v rozmezí 41 až 47 procent. Jedné z nejlepších hodnot (46 procent) dosáhlá malá škodovka v Německu, tedy na druhém největším trhu mladoboleslavské automobilky.

Studie EurotaxGlass brala ve svém hodnocení v potaz různá kritéria, například spotřeba, emise CO2, poměr ceny a užitné hodnoty, kvalitu a spolehlivost. Při hodnocení bylo přihlédnuto také k designu a k image značky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů