Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Studie Cross Coupé GTE naznačuje vzhled budoucích SUV Volkswagenu

Naše téma
Redakce | 14.01.2015
dalších 13 fotek
Koncept Volkswagen Cross Coupé GTE. | foto: Volkswagen
Detroit/Praha /FOTOGALERIE/ - Volkswagen na právě probíhajícím autosalonu vystavuje zajímavou studii hybridního SUV. Jmenuje se Cross Coupé GTE a má poodhalit, jak budou vypadat příští "esúvéčka" a crossovery tohoto německého výrobce.
Novinka navazuje na dřívější koncepty CrossBlue a CrossBlue Coupé a na konci roku 2016 by se měla začít vyrábět v americkém závodu Chattanooga v Tennessee.

Samotná studie přitom už nyní vypadá poměrně sériově, což platí i o pětimístném interiéru.

Koncept Volkswagen Cross Coupé GTE.


Přehledně tvarované a čistě vyhlížející palubní desce dominuje dotykový displej s uhlopříčkou 10,1". Obrazovka taká nahradila analogové budíky v přístrojovém štítu. Volič dvouspojkové převodovky DSG se ovládá podobně jako joystick a zůstává tedy v jedné poloze. Jistý terénní potenciál naznačuje kulatý ovladač, jimž se volí jízdní režimy: mezi jinými je tu totiž také mód Offroad.

Auto je postaveno na modulární platformě MQB a využívá zajímavé pohonné ústrojí. Cross Coupé GTE je plug-in hybrid (baterie se tedy dají dobíjet ze sítě), jehož pohon tvoří 3,6litrový šestiválec s výkonem 280 koní (206 kW) a točivým momentem 350 N.m a dva elektromotory. Ten slabší o výkonu 54 koní (40 kW) je napojen na spalovací jednotku, silnější, 115koňový (85 kW) najdeme u zadní nápravy.

Koncept Volkswagen Cross Coupé GTE.



Zatímco spalovací agregát žene přední kola, výkonnější z dvojice elektromotorů roztáčí kola zadní. Cross Coupé GTE má tedy pohon všech kol. Mezi nápravami jsou umístěny Li-ion akumulátory s kapacitou 14,1 kWh, díky nimž prý auto zvládne ujet až 32 kilometrů v čistě elektrickém režimu.

Celkový výkon činí 359 koní (264 kW), točivý moment vrcholí hodnotou 379 N.m. To má stačit na akceleraci z klidu na stovku za šest sekund a maximální rychlost 210 km/h.

Koncept Volkswagen Cross Coupé GTE.



Samozřejmostí je několik jízdních režimů. Zajímavý je například mód se stálým pohonem 4x4. Pokud totiž v bateriích dojde "šťáva", začne přední elektromotor u spalovací jednotky pracovat jako generátor energie pro zadní elektromotor. Volkswagen pro toto řešení našel hezké označení: elektrická hnací hřídel.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů