Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Studie Audi TT Sportback: Takto by mohlo vypadat "tétéčko" s párem dveří navíc

Naše téma
Redakce, ČTK | 02.10.2014
dalších 5 fotek
Koncept Audi TT Sportback. | foto: Audi
Paříž/Praha /FOTOGALERIE/ - Automobilka Audi by mohla rozšířit řadu TT vedle kupé a roadsteru o třetí model. Na pařížském autosalonu představila koncept pětidveřového TT Sportback.
Exteriér koncepční studie kombinuje designérský styl klasického TT a obohacuje jej o protažené proporce použité u karosářských verzí Sportback.

Auto je 4,47 metru dlouhé, 1,89 metru široké a 1,38 metru vysoké, rozvor činí 2,63 metru. TT Sportback concept přesahuje svou délkou novou generaci sériově vyráběného modelu TT o 29 centimetrů, rozvorem o dvanáct centimetrů a šířkou o šest centimetrů, zatímco střecha je o tři centimetry blíž k vozovce.

Karoserie je vyrobena z početných hliníkových komponentů s nízkou hmotností. Dálkové světlomety LED jsou doplněny laserovými bodovými světly.

Koncept Audi TT Sportback.


V interiéru se studie chlubí kvalitními materiály. Loketní opěrky, středová konzola a sedadla jsou potažena měkkou kůží, jejíž povrch se "hedvábně třpytí". Potahy na sedadlech jsou prošívány kosočtvercovým vzorem, boční polštáře sedadel zdobí proužky tmavě šedé kůže, které jsou sešity červenými nitěmi nevšední stehovací technikou. Výplně dveří jsou potaženy Alcantarou.

Na přístrojové desce a ve výplních dveří najdeme také ozdobné plochy se vzhledem tmavého hliníku. Stejnou povrchovou úpravu mají i ozdobné prvky na bočních stěnách sedadel a prstence výdechů ventilační soustavy. 

Dominantou interiéru je Audi virtual cockpit v podobě 12,3" displeje, v němž digitální sdružené přístroje nahradily konvenční fyzické ukazatele. Řidič může v několika úrovních přepínat zobrazení, přičemž ovládání může probíhat prostřednictvím multifunkčního volantu nebo terminálu MMI. Touchpad na kruhovém otočném tlačítku slouží k zadávání znaků a zpracovává také pohyby většího počtu prstů – řidič tak může například zvětšovat měřítko mapy, jak je zvyklý z chytrého telefonu. Ovládání klimatizační soustavy bylo přemístěno do výdechů ventilační soustavy.

Koncept Audi TT Sportback.


Audi TT Sportback concept pohání přeplňovaný dvoulitr TSI naladěný na výkon 400 koní, který je přenášen na vozovku prostřednictvím sedmistupňové převodovky S tronic a trvalého pohonu všech kol quattro. Sprint z nuly na 100 km/h je otázkou 3,9 sekundy.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů