Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Studenti si pohráli se Škodou Citigo. Vznikl stylový kabriolet

Naše téma
Redakce | 23.05.2014
Koncept Škoda CitiJet. | foto: Škoda Auto
Mladá Boleslav - Škoda dala zajímavou šanci studentům svého odborného učiliště. Mladoboleslavská automobilka je nechala vytvořit studii vozu pro sraz příznivců aut koncernu Volkswagen u jezera Wörthersee, které se uskuteční na konci května. Výsledkem práce šestnácti žáků je kabriolet CitiJet.
Koncept postavený na základě Škody Citigo dostal výrazné lakování kombinující modrou a bílou, modře lakovaná šestnáctipalcová kola (na "bílé" straně vozu), ručně vyrobený zadní spojler nebo výfuk se dvěma koncovkami. Pod kapotou pracuje benzinový tříválec 1.0 MPI o výkonu 75 koní.

Koncept Škoda CitiJet.


Vnitřní výbava vychází z interiéru akčního modelu Škoda Citigo Sport. Její součástí je kůží potažený trojramenný volant, madlo ruční brzdy a hlavice řadicí páky s obšitím červeným stehováním. Navíc je do auta namontován speciální soundsystém o výkonu 300 wattů. Zajímavostí je LED-osvětlení interiéru, které reaguje na hudbu. Přístrojová deska je červenobíle lakovaná.

Tým šestnácti studentů na projektu pracoval po dobu šesti měsíců a na vše dohlížel šéfdesignér Jozef Kabaň a jeho tým. „Každý z žáků do tohoto vozidla vložil celé své srdce. Vše bylo projednáno, rozhodnuto a realizováno celým týmem. Byla to skutečná týmová práce. Výsledkem je jedinečné a vzrušující vozidlo, na které mohou být všichni zúčastnění právem velmi hrdí," hodnotil Kabaň.

Koncept Škoda CitiJet.



Ve Škoda Auto Středním odborném učilišti strojírenském absolvují žáci tří- nebo čtyřleté vzdělání v technických oborech, zakončené výučním listem nebo maturitou. V současné době učiliště nabízí 13 učebních a studijních oborů. Nejoblíbenější z nich jsou tříleté obory automechanik, autoelektrikář a elektrikář. Ze čtyřletých oborů je zájem zejména o obor průmyslový logistik. Učiliště nabízí také nástavbové a dálkové studium.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů