Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda chce prodávat dva miliony aut ročně. Do roku 2020 uvede 19 nových vozů

Naše téma
Daniel Fuglevič | 06.03.2018
dalších 20 fotek
Škoda Vision X. | foto: Škoda Auto
Kromě premiéry konceptu Vision X či omlazené Fabie nám Škoda dala na autosalonu v Ženevě možnost nahlédnout i do budoucnosti směrování české značky. A stejně jako všude jinde, i v Mladé Boleslavi se rozhodli pořádně investovat do rozvoje alternativních pohonů, především elektrifikace.
Podle vedení Škody přitom mluvíme o investici 2 miliard eur (asi 50,5 miliardy korun), které poputují do vývoje elektrických a hybridních vozů. Jedná o dosud největší investici v historii značky.

Tyto peníze pak budou zmaterializovány ve formě celkem 10 nových elektrických a hybridních modelů, které chce Škoda představit do roku 2025.

Škoda tedy bude následovat mateřský Volkswagen a podobně jako on se chystá uvést celou plejádu elektromobilů. Je zřejmě jen pouze otázkou času, kdy v nabídce Škody uvidíme rovněž kompletně elektrickou modelovou řadu stejně jako chystané modely I.D. od Volkswagenu. I on totiž plánuje všechny své nové elektromobily uvést ještě před rokem 2025.

Ještě do roku 2020 je ale v plánu uvedení celkem 19 nových modelů, bez ohledu na druh pohonu, i když do této řady novinek jsou započítány i modernizace, nové generace stávajících modelů i jejich jednotlivých karosářských verzí a modely určené pro zahraniční trhy.

Mezi novinky se určitě zařadí nové malé SUV na základě konceptu Vision X a mluví se také o elektrické verzi městského Citigo. Nesmíme zapomenout ani na produkční verzi elektromobilu Vision E, tedy SUV se splývavou zádí určeného primárně pro čínský trh. Chystá se také facelift Superbu, nová generace Rapidu a pracuje se i na další generaci Octavie. V Číně se brzy začne prodávat dostupné SUV Kamiq.

Všechny novinky mají každopádně přispět ke splnění plánu prodávat do poloviny příštího desetiletí dva miliony aut ročně. Loni Škoda udala 1,2 milionu vozů a zažila nejúspěšnější rok ve své 122leté historii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů