Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Stane se Aston Martin masovou značkou? Chce prodávat 14 tisíc aut ročně

Naše téma
Jiří Švamberk | 29.11.2018
dalších 47 fotek
foto: Aston Martin
K tomuto vysokému číslu by měl dopomoci nový SUV model DBX, který je momentálně ve stádiu vývoje a objeví se na konci příštího roku.
Ještě nedávno skomírající značce Aston Martin se v posledních letech nebývale daří, a to přesto, že největší trhy světa stagnují. Letos se počet se počet vyrobených kusů má zastavit na čísle 6400, což je čtyřikrát více, než tomu bylo před čtyřmi lety v roce 2014.  Zásluhu na takto skvělých prodejích má silný čínský trh, kde Aston Martin, navzdory současnému trendu poklesu, zaznamenal 118 nárůst. Stejně se mu dařilo i asijsko-pacifické oblasti (+133 %) a na území USA (+ 185 %).

Aston Martin se minulý rok dostal poprvé od roku 2010 do černých čísle, když vykázal zisk před zdaněním 87 milionů liber. Andy Palmer, CEO automobilky, si je jistý, že letošní roku bude pro Aston Martin ještě lepší. Za poslední kvartál letošního roku totiž vzrost zisk ve srovnání s minulým o 3,1 milionu liber před zdaněním, přičemž prodeje se téměř zdvojnásobily.

Aston Martin Vulcan 2016


Palmer také veřejně oznámil, že Aston Martin plánuje prodávat do roku 2025 14 tisíc automobilů ročně. K tomuto extrémně vysokému číslu by měl dopomoci nový SUV model DBX, který je momentálně ve stádiu vývoje a objeví se na konci příštího roku. Prodeje by myl započít hned zkraje roku 2020.

V naší galerii si můžete prohlédnout všechny modely značky od roku 2014 až po současnost, a to včetně konceptů a ryze závodních aut.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů