Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

SsangYong LIV-2: Studie velkého SUV s odvážným designem míří do výroby

Naše téma
Redakce | 03.10.2016
Koncept SsangYong LIV-2. | foto: SsangYong
Jihokorejská automobilka SsangYong "proslula" vozy s výrazným designem, které mnoho lidí označuje za ošklivé. Výrobce si z toho ale nic moc nedělá a rozhodně nemá v plánu začít stavět vzhledově tuctová auta. Potvrdil to i pařížský autosalon, kde SsangYong představil koncept LIV-2.
Studie velkého SUV přitom předznamenává příjezd produkčního auta. Ostatně design konceptu i jeho provedení má k sériovému modelu docela blízko. 

Vůz na délku měří 4850 milimetrů, široký je 1960 a vysoký 1800 mm. Rozvor náprav činí 2865 mm. Rozměry jsou tedy podobné například BMW X5, Mercedesu GLE nebo Volvu XC90. Narozdíl od těchto prémiových SUV však SsangYong sází na rámové šasi - podobně jako klasické teréňáky. Standardem má být pohon všech kol.

Koncept SsangYong LIV-2.


Současně se studií výrobce prezentuje hned dvě pohonná ústrojí, která by se měla objevit i v produkčním SUV. Prvním je čtyřválcový turbodiesel o objemu 2,2 litru, výkonu 181 koní (133 kW) a maximálním točivém momentu 420 Nm, tím druhým pak přeplňovaný benzinový dvoulitr o výkonu 225 koní (165 kW) a s nejvyšším točivým momentem 350 Nm.

K oběma jednotkám budou k dispozici manuální převodovky i automaty.

SsangYong LIV-2 pak samozřejmě dostal také řadu elektronických bezpečnostních a palubních systémů, chlubí se ale také komfortní výbavou, například koženými sedadly s masážní funkcí.

Produkční verze konceptu by se měla představit v průběhu příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů