Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Sportovní oddělení Hyundai N potvrdilo výrobu extrémního sportovního vozu

Naše téma
Jiří Švamberk | 26.10.2018
foto: Hyundai
Prý půjde o auto, které by od značky Hyundai nikdo nečekal.
Zvěsti o tom, že divize Hyundai N pánuje něco opravdu velkého kolují automobilovým světem už nějaký ten pátek, ale vždy se jednalo o spekulace a neověřené informace ze zákulisí. Nyní je vše oficiální a my máme obrovskou radost, že to, co se šuškalo, je skutečně pravda. Sportovní divize Hyundai N postaví extrémní sportovní vůz.

Samostatně stojící vlajkovou loď Hyundai N posvětil Thomas Schemera, výkonný viceprezident oddělení Vysoce výkonných vozidel & Motorsportu. Prozatím je příliš brzy mluvit o konkrétní podobě, ovšem vedení Hyundai uvedlo, že půjde o podobný automobil, jako je koncept RM 16 N, nicméně pouze v obecné rovině.

Schemera v rozhovoru pro nizozemský automobilový portál neuvedl, zda půjde o sériový model či o limitovanou edici. Jisté je, že půjde o automobil supersportovního segmentu, alespoň co se výkonu týče. Naznačil také, že Hyundai se v této fázi přiklání k dvoumístnému sportovnímu vozu spíše než velkému vysoce výkonnému sedanu.

My si jen v duchu přejeme, aby to bylo malé, hbité a s pohonem zadních kol. Něco jako i30N se samosvorem mezi zadními koly. Protože pak by to skutečně bylo auto, které od Hyundai nikdo nečeká…

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů