Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Koenigsegg ukázal speciální klíč pro model Regera. Stojí možná víc než váš domov

Naše téma
Dominik Valášek | 05.04.2018
další 3 fotky
Luxusní klíče pro Koenigsegg Regera.
Švédský hypersport Koenigsegg Regera je jedním z nejúchvatnějších aut dnešní doby. Celokarbonový unikát kombinuje pětilitrový, dvakrát přeplňovaný osmiválec s trojicí elektromotorů, a podává celkový výkon 1822 koní (1340 kW), spolu s točivým momentem 2000 Nm. A speciální auto si zaslouží i nějaký ten speciální doplněk.
Přestože je všech 80 Reger v současné době rozprodáno, švédská automobilka stále vozí svůj nejextrémnější výtvor po autosalonech po celém světě. Právě teď je třeba Regera k vidění na autosalonu v New Yorku a spolu s ní byl představen i velmi speciální klíč. Potažmo rovnou tři klíče.

Každá ze speciálních klíčenek – odemykající auto pochopitelně bezkontaktně – je potažená drahým kovem. Ve dvou případech je to osmnáctikarátové zlato různých barev, v jednom potom platina. Aby toho nebylo málo, je gravírovaná klíčenka posázená ještě několika diamanty kolem dokola.

O výrobu klíčenek se stará známý výrobce luxusních šperků, společnost Optimal Innovative Solutions. Mezi její produkty patří kromě klasických hodinek či prstenů třeba soška Spirit of Ecstasy na kapotu Rolls-Royce, posetá diamanty.

Protože autosalon v New Yorku není prvním místem, kde lze superluxusní doplňky a klíče k autům spatřit, pokaždé se zvedne diskuze o tom, kolik tyhle věci vlastně stojí. Článek z roku 2015 hovoří o tom, že by mohla unikátní klíčenka od Koenigseggu stát přibližně 250 000 dolarů, tedy v přepočtu něco přes 5 milionů korun...

Samotná Regera ovšem vyjde na nějaké 2 miliony dolarů, tedy asi 41 milionů korun.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů