Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Speciální edice supersportu R8 připomíná vítězství Audi na Nürburgringu

Naše téma
Redakce | 10.05.2016
Audi R8 Coupé V10 Plus Selection 24h | foto: Audi
Loni Audi poslalo do čtyřiadvacetihodinovky na Nürburgringu poprvé závodní vozy R8 LMS. A hned z toho byl triumf. Značka se čtyřmi kruhy nyní oslavuje tento speciál limitovanou edicí civilního provedení R8, která byla vytvořena také na počest celkem 323 vítězství v národních a mezinárodních závodech od roku 2009.
Edice se jmenuje jednoduše Selection 24h a je určena stylově pro pouhých 24 vozů. Vychází z modelu R8 Coupé V10 Plus, tedy silnějšího provedení německého supersportu, což znamená, že vůz pohání atmosféricky plněný destiválec o objemu 5,2 litru a výkonu 610 koní (449 kW).

Díky tomu zrychlí z klidu na stovku za pouhých 3,2 sekundy a může pokračovat v akceleraci až k nejvyšší rychlosti 330 km/h. 

Představení nového Audi R8 najdete zde.

Ve výbavě najdeme například adaptivní tlumiče a laserové světlomety, nejvýraznějším prvkem je ale tříbarevné lakování karoserie se základním lakem v šedém odstínu (odstín Suzuka) a se zvýrazněnými plochami v černé (Mythos) a červené (Misano). Zbarvení připomíná právě úspěšné závodní vozy Audi R8 LMS.

Audi R8 Coupé V10 Plus Selection 24h



Přední spoiler, kryty vnějších zpětných zrcátek, kryt motorového prostoru, zadní spoiler a difuzor jsou vyrobeny z leskle lakovaného uhlíkového kompozitu, to samé platí pro boční ozdobné panely za dveřmi s matnými nápisy "R8 24h". Koncovky sportovní výfukové soustavy jsou černé a 20" kovaná kola z lehké slitiny mají lesklou povrchovou úpravu v antracitově černém odstínu.

Interiér speciální edice je kompletně čalouněn šedou kůží, strop je potažen Alcantarou, výdechy ventilační soustavy a dekory palubní desky jsou opět z leskle lakovaného uhlíkového kompozitu.

Stejně jako osvětlené prahové lišty, které jsou navíc zdobeny pořadovým číslem vozu 1 až 24.

Audi R8 Coupé V10 Plus Selection 24h


Veřejnosti se limitovaná edice Audi R8 poprvé představí během letošního závodu 24h Nürburgring (26. - 29. května), objednávky ale výrobce přijímá už nyní. Vůz stojí 229 tisíc eur, tedy asi 6,2 milionu korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů