Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Souboj o nejrychlejší předokolku pokračuje: Seat se na Nürburgring vrátí

Naše téma
Redakce | 22.06.2014
Seat Leon Cupra. | foto: Seat
Londýn/Praha - Seat se se ztrátou titulu nejrychlejší předokolky na Severní smyčce okruhu Nürburgring jen tak nesmíří. Španělská automobilka už plánuje, jak si rekord vezme od Renaultu zpátky.
Vypadá to, že nedávným výkonem Renaultu Mégane R.S. 275 Trophy-R přetahovaná nekončí. Francouzský hot hatch v tomto týdnu na "Ringu" obkroužil kolo v čase 7:54:36, čímž po pouhých třech měsících překonal Seat Leon Cupra o čtyři vteřiny. A Seat zase v březnu uzmul titul Renaultu.

Ten na trať poslal speciální edici svého ostrého hatchbacku, která se od běžného provedení liší o 10 koní větším výkonem motoru (275 k), nastavitelnými tlumiči od společnosti Öhlins, titanovou výfukovou soustavu s karbonovou koncovkou od firmy Akrapovič či výkonnou brzdovou soustavou Brembo. Taky obouvá lepivé pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup 2 a kvůli úspoře hmotnosti třeba postrádá zadní sedadla.

Podobným směrem se chce vydat i Seat. "Ano, Renault má rekord, ale s úplně jiným typem auta než je to naše. Kdybychom z toho našeho také vyndali několik dílů, věřím, že bychom Mégane porazili. Jsou to jen čtyři sekundy," řekl britskému Auto Expressu Sven Schawe, šéf vývoje podvozku Leonu Cupra. "Musíme ale zjistit, jestli by mělo smysl podobný vůz nabídnout našim zakázníkům. Za rekordem by totiž mělo stát sériově vyráběné auto. Proto musíme vědět, jestli by o něj byl vůbec zájem," dodal.



Schawe však prozradil, že Seat už ostřejší verzi Leonu Cupra má. Kromě nižší hmotnosti (i díky odstranění zadních sedadel) a tužšího nastavení podvozku by měla výkon motoru zvýšený až na 300 koní.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů