Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Smartphone optimálně nastaví sedačku v autě

Naše téma
Redakce | 18.12.2012
Chytrá aplikace nastaví vaše sedadlo. | foto: AutoGuide.com
Nanterre – Programovatelná sedadla, která dokážou uložit do své paměti předchozí nastavení, nejsou žádnou novinkou. Technika ale pokročila ještě dál.
Společnost Faurecia, jeden z největších světových výrobců součástí automobilů (s továrnami i v České republice), nabídne aplikaci pro „chytré" telefony, která bude umět polohovat sedadlo ve vašem voze.

A nemá jít pouze o vymoženost, jíž byste ohromili své přátele a závistivé sousedy. Technologie bude na základě vstupní údajů schopná určit optimální nastavení právě pro vás.

Řidič pouze zadá svoji výšku, hmotnost, pohlaví, délku nohou a paží, a aplikace sama spočte, jak si sedadlo co nejlépe nastavit.

Systém by měl obsahovat také funkci „terapie", která se bude zaměřovat na regeneraci bolestivých zad, zablokovaného krku, pohodlí na nohy a podobně.

V závislosti na značce a modelu vozu by se cena této aplikace mělo pohybovat od jednoho do deseti dolarů. Faurecia očekává, že by ji ve spolupráci s výrobci automobilů mohla představit na trhu během několika následujících let.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů