Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

"Slovenská" Kia Sportage se nepodobá žádnému jinému SUV. Nabídne až 230 koní

Naše téma
Radek Pecák | 03.09.2021
dalších 12 fotek
Kia Sportage 2021 | foto: Kia
Tvůrci nové generace modelu Kia Sportage vsadili na hodně futuristický design. Auto však může i nadále jezdit také na naftu.
Vzhled globální verze rodinného SUV Kia Sportage je znám už delší dobu. Ovšem teprve nyní, v předvečer zahájení mnichovského autosalonu, korejská značka představila evropskou specifikaci tohoto zavedeného modelu.

Tvůrci designu použili zcela jiné motivy než u jakéhokoli jiného modelu automobilky Kia. Přesto lze na vnějšku nalézt některé zavedené prvky. Konkrétně tygří masku. Zcela originální jsou ale světlomety. Jednak ty bumerangovité sloužící pro denní svícení a jednak ty hlavní ve tvaru kosočtverce.

Detailně si je a samozřejmě celý zbytek auto můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Na délku nová Kia Sportage, která se opět bude pro evropské zákazníky montovat na Slovensku, měří o 14,5 centimetru méně než zmíněná varianta pro celý zbytek světa.

Přesto se vůbec nejedná o malý automobil. Karosérie má v podélném směru rozměr 4515 milimetrů (oproti předchůdci o 35 více). Rozvor 2680 milimetrů napovídá, že je použita stejná platforma jako u bratrského modelu Hyundai Tucson, který je pro změnu z Česka.

Do zavazadlového prostoru lze naložit 591 litrů za vzpřímená zadní sedadla. Pokud jejich opěradlo složíte, pak získáte stěhovací prostor s objemem 1780 litrů.

Interiér působí téměř prémiově. Jeho dominantou je zakřivený jednolitý displej, ve kterém jsou zakomponovány obrazovky ukazatele přístrojů i multimediálního systému.

Mezi pohonnými jednotkami se ještě udržely také turbodiesely. Konkrétně jde o jednotku 1,6 CRDi s výkonem buď 85 nebo 100 kW. Dále zákazníci můžou zvolit lehce elektrifikovaný zážehový motor 1,6 T-GDi, který poskytne 110, případně 132 kW.

Na vrcholu pohonných verzí se nachází plug-in hybrid. Zmíněné benzinové jedna-šestce pak pomáhá elektromotor s výkonem 66,9 kW. Ve voze je také trakční baterie s kapacitou 13,8 kWh, která zajistí čistě elektrický dojezd více než 50 kilometrů.

Nová Kia Sportage přijde na tuzemský trh na přelomu tohoto a příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů