Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Slibná spolupráce: BMW a Toyota plánují společnou výrobu sportovního vozu

Naše téma
Redakce, ČTK | 31.12.2013
Nové BMW Z4 | foto: BMW
Mnichov - Německá automobilka BMW a její japonský partner Toyota Motor plánují společnou výrobu sportovního modelu. Má jít o první výsledek partnerství těchto slavných značek.
"Dohodli jsme se na společné koncepci sportovního vozu," řekl listu Frankfurter Allgemeine Zeitung šéf vývoje BMW Herbert Diess. Podle něj je důležité, že i když oba vozy vzniknou na společné platformě, půjde o dva odlišné automobily, které budou pro každou z obou značek autentické.

Detaily spolupráce však Diesse nechtěl konkretizovat. Stále se tak spekuluje o tom, že příbuznými sporťáky budou modely BMW Z5 a Toyota Supra.

Automobilky BMW a Toyota loni v červnu uzavřely partnerství, jehož cílem je mimo jiné vývoj nových automobilů a alternativních pohonných systémů šetrných k životnímu prostředí.

Toyota loni zvýšila celosvětový prodej o téměř 23 procent na rekordních 9,75 milionu vozů. Vystřídala tak v čele světového trhu svého amerického konkurenta General Motors. BMW je největším světovým výrobcem luxusních automobilů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů