Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Skupina PSA Peugeot Citroën představila novinky

Naše téma
Redakce | 25.01.2013
Pohled do haly automobilky PSA Peugeot Citroën | foto: ČTK
Vélizy – Centrum pro vědu a výzkum ADN (Automotive Design Network) ve francouzském Vélizy hostilo setkání skupiny PSA Peugeot Citroën.
Hosté této akce, jimiž bylo kolem 100 zástupců ze světa ekonomie a politiky s rozhodovací pravomocí, partnerů a novinářů, se mohli seznámit s řadou zcela nových technologií, které skupina PSA Peugeot Citroën vyvinula.

Za naprosto revoluční považují organizátoři především systém Hybrid Air, plně hybridní řešení využívající benzín a stlačený vzduch, což by vést až k vývoji vozu se spotřebou 2 l / 100 km.

Kromě toho byla představena rovněž další nová řešení, která se v nabídce vozů značek Peugeot a Citroën objeví v roce 2013.

EMP2, nová globální modulární platforma skupiny PSA Peugeot Citroën
V předpremiéře byla představena nová globální platforma skupiny „EMP2: Efficient Modular Platform 2". Tato platforma nové generace přináší výkonná řešení z hlediska modularity, výbavy a snižování emisí CO2.

SCR, moderní technologie pro odstranění oxidů dusíku (NOx) u vozů s naftovým motorem
Skupina PSA Peugeot Citroën zavede v roce 2013 selektivní katalytickou redukci (Selective Catalytic Reduction – SCR), díky níž si uchová své prvenství z hlediska účinnosti dieselových motorů a sníží úroveň emisí oxidů dusíku na úroveň benzínových motorů.

Vystaveny byly rovněž inovace, které připravují půdu pro automobil budoucnosti.

Eco Hybrid široce dostupné hybridní řešení:
Koncept Dedicated-EGR (Exhaust Gas Recirculation – recirkulace výfukových plynů) inovativní řešení optimalizující spotřebu benzínových motorů:
HYdole DOminantně eLEktrický HYbrid:
VéLV lehký městský elektromobil:
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů