Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Řidič utopil Jeep v jezeře. Řídil se instrukcemi navigace

Naše téma
Daniel Fuglevič | 25.01.2018
Posádce Jeepu se naštěstí nic nestalo. | foto: youtube.com
Podobné zprávy slýcháme a čteme až příliš často. Zdá se, že se skutečně najdou lidé, kteří až příliš věří instrukcím navigačních systémů. Jistá americká řidička nedávno kvůli tomu přišla o svůj Jeep.
Řeč je přitom také o navigacích externích firem, které jsou často díky aktualizacím v reálném čase podrobnější než vestavěné systémy používané automobilkami. Právě kvůli detailnějším mapám a častěji aktualizovaným podmínkám na silnicích Američanka Tara Guertin raději používala GPS aplikaci Waze od Googlu. Moc platné ji to ovšem nebylo.

Když totiž Guertin půjčila svůj Jeep Compass několika přátelům k výletu po Vermontu, posádka dbala na instrukce doporučené navigace Waze tak moc, že s vozem nešťastně zajela přímo do částečně zamrzlého jezera a vozidlo utopila.

Tříčlenné posádce se naštěstí nic nestalo. Podle výpovědí celé situaci napomohla i tma a špatné počasí, jelikož v tu chvíli pršelo a ke všemu se u vody držela mlha. Navigace řidiče vozu prý zavedla ke špatně osvětlenému sjezdu na hladinu, který normálně používají lodě.

Pasažéři Jeepu si podle všeho uvědomili, že je něco špatně, až když byli asi 30 metrů od břehu a vůz začal sklouzávat po ledě dál. V tu chvíli už nebylo možné s autem vycouvat zpět, propadlo se ledem a začalo se plnit vodou. Následně všichni vůz opustili okny.

Mluvčí společnosti Waze nakonec jen dodala, že ve firmě prozatím neměli možnost vidět jízdní záznam z GPS systému, tudíž je brzy na jakýkoliv závěr. Nezapomněla ovšem zmínit, že mapy aplikace Waze jsou sice denně aktualizovány a mají být nyní těmi nejpřesnějšími na trhu, to ovšem neznamená, že řidiči nemají dávat pozor, kam jedou.

Dle policejní zprávy nebyl řidič pod vlivem alkoholu, přestože dříve parta navštívila místní pivovar. Díky nepříznivým podmínkám nakonec trvalo asi 10 dní, než mohlo být auto z jezera vyloveno. Jediné, co bylo v utopeném autě vodou nepoškozeno, byly plechovky nakoupeného piva.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů