Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda změní podobu 5300 prodejen. A chce prodávat 1,5 milionu aut ročně

Naše téma
Redakce, ČTK | 21.11.2013
Ilustrační foto. | foto: Škoda Auto
Praha - Automobilka Škoda Auto kompletně přebuduje vzhled své prodejní sítě. Do roku 2015 bude nově vypadat všech 5300 prodejen. Jde o součást růstové strategie, jejimž cílem je do roku 2018 zvýšit celosvětové prodeje nejméně na 1,5 milionu vozů ročně.
Celkové uspořádání autosalonů má působit mladším a dynamičtějším dojmem.

Nová fasáda prodejních míst bude v budoucnu zásadně provedena v tmavém odstínu šedé barvy, vstupní stěna budovy se skládá z velkých skleněných prvků, sahajících až k podlaze. Na čelní stěně budovy se bude nacházet rozsáhlá komunikační stěna, jejíž součástí je velké logo značky, které je v noci osvětlené. Osvětlené logo najdeme i na boční bílé stěně.

Škoda Auto během dvou let změní podobu 5300 prodejen.



Dalším designovým prvkem všech modernizovaných zastoupení  bude bílý rám, lemující horní a boční hrany průčelí budovy. Horizontální části bílého rámu jsou dole ukončeny tenkou zelenou linku, táhnoucí se přes celou šířku. Noční osvětlení zajišťuje inteligentní světelný koncept – samozřejmě v zeleném odstínu značky. Zákazník bude v budoucnu do autosalonu vstupovat novým vstupním portálem, taktéž v zeleném odstínu. 

Nejvyšší prioritou interiérových architektů pak byla funkčnost a jednoduchá orientace pro zákazníky. Design je podle automobilky plně podřízen funkci. Základní barvou je bílá, doplněná zelenou, k tomu ladí teplé dřevěné odstíny nového nábytku.

Vevnitř bude zákazníka vítat další komunikační stěna, která bude pozadím pro aktuální model značky, následuje čekací zóna a konfigurátor vozů. Nově koncipované jsou pracoviště prodejců a servisních poradců.

"V posledních letech jsme masivně investovali do modernizace a rozšiřování naší modelové řady. Nový vzhled našich obchodních míst teď vytvoří ideální rámec pro prezentaci našich vozů zákazníkům," uvedl marketingový ředitel pro ČR Václav Koucký.

Škoda Auto během dvou let změní podobu 5300 prodejen.



Nyní v novém konceptu funguje celosvětově 55 obchodních míst, z toho sedm v ČR. Do konce letošního roku jich má být v Česku 11.

Výdaje na přestavbu autosalonu si bude každý prodejce hradit sám. Škoda zajistila přípravu konceptu a vybrala dodavatele, což přineslo snížení ceny a zachování standardu kvality.

V roce 2011 zavedla Škoda nový firemní design. Jeho součástí je přepracované logo s motivem okřídleného šípu, světlejší barvy a nový typ písma.

Škoda v současnosti nabízí sedm modelových řad. V jejich rámci letos představila osm nových nebo přepracovaných modelů. Za deset měsíců prodala přes 600 000 aut. Do roku 2018 chce ročně prodávat nejméně 1,5 milionu vozů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů