Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda začne prodávat Octavii na plyn. Jezdí za korunu na kilometr

Naše téma
Redakce | 20.02.2014
Škoda Octavia G-TEC. | foto: Škoda Auto
Mladá Boleslav - Škoda Octavia bude brzy k dispozici poprvé také s pohonem na zemní plyn (CNG). Verzi s označením G-TEC si budete moci pořidit jako liftback i jako kombík. Premiéra vozu se uskuteční začátkem března v Ženevě.
„CNG je smysluplná technologie, neboť spojuje mobilitu šetrnou k životnímu prostředí s dostupnou cenou. S modelem Octavia G-TEC bude modelová řada Octavia ještě atraktivnější a zelenější," věří Frank Welsch, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast technického vývoje.

Plynová Octavia přitom podle očekávání sdílí techniku s příbuzným Golfem TGI. Toho však lze koupit jen jako kombi.

Octavia G-TEC je vybavena přeplňovaným zážehovým motorem 1,4 TSI o výkonu 110 koní, který zvládne spalování zemního plynu a benzinu.

Při provozu čistě na CNG ujede vůz až 410 km na jedno natankování a spotřeba činí 5,4 litru (3,5 kg) zemního plynu na 100 kilometrů. Při aktuální průměrné ceně paliva (25,50 Kč/kg) vychází náklady na zhruba 90 korun na každých 100 kilometrů. Jeden kilometr jízdy tedy stojí přibližně devadesát haléřů.

Při provozu na benzin činí dojezd 920 km. Octavia G-TEC tak na jedno natankování obou nádrží ujede celkem až 1 330 km.

Ceník a bližší podrobnosti o výbavách Škoda zveřejní při premiéře na ženevském autosalonu. Jen pro úplnost, Golf Variant TGI stojí nejméně 468 900 korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů