Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Yeti Xtreme: Z milého SUV se stal drsňák, který by si troufl i na rally

Naše téma
Redakce | 24.05.2014
Koncept Škoda Yeti Xtreme. | foto: Škoda Auto
Mladá Boleslav - Česká automobilka Škoda se už po páté zúčastní tradičního srazu příznivců tuningu vozů značek skupiny Volkswagen u rakouského jezera Wörthersee. Na setkání veze dvě speciální studie.
Jednu už jsme si představili, jde o malý kabriolet CitiJet, odvozený z modelu Citogo.

Druhý koncept se jmenuje Yeti Xtreme a jak napovídá název, vychází z oblíbeného kompaktního SUV. Studie z dílny škodováckých designérů má představovat sportovní provedení tohoto vozu v rallyovém stylu.

Koncept Škoda Yeti Xtreme.



Pod kapotou pracuje motor 1.8 TSI o výkonu 152 koní. Točivý moment vrcholí hodnotou 250 N.m a přenáší se na všechna kola přes šestistupňovou dvouspojkovou převodovku DSG. Z 0 na 100 km/h zrychlí Yeti Xtreme za 9 sekund a dosahuje maximální rychlosti 192 km/h.

V matném šedém odstínu lakovaný Yeti stojí na sedmnáctipalcových kolech z lehkých slitin s velkými terénními pneumatikami. Podvozek je výškově stavitelný, brzdy pocházejí z modelu Octavia RS. Boční okna jsou tmavá, střecha a lemy kol jsou zvýrazněné žluto-zelenou barvou. Vpředu auto dostalo mohutný nárazník, velký otvor pro přívod vzduchu a také LED světlomety. Zádi dominují mohutný nárazník a dvě velké koncovky výfuku. V zavazadlovém prostoru se nachází náhradní kolo a takzvané „Recovery Tracks", což jsou trakční podložky, které lze při zapadnutí v písku podsunout pod kola a usnadnit vyproštění.

Koncept Škoda Yeti Xtreme.



Pro posádku jsou k dispozici čtyři samostatná sportovní sedadla Recaro s integrovanými čtyřbodovými bezpečnostními pásy. Vůz je také vybaven sportovním volantem s integrovanými páčkami pro volbu rychlostních stupňů.

Mezi použitými materiály najdeme karbon a Alcantaru, pedály jsou z hliníku. Na středovém panelu se nachází nůž na řezání bezpečnostních pásů a hasicí přístroj - tedy prvky, obvyklé v soutěžních vozech. Na palubní desce je ale umístěn třeba i držák iPadu. V přihrádce před sedadlem spolujezdce je integrována souprava pro poskytnutí první pomoci.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů