Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Yeti Trumf: Nová základní verze nabídne za méně peněz bohatší výbavu

Naše téma
Redakce | 19.09.2016
Škoda Yeti. | foto: Škoda Auto
První generace Škody Yeti má před sebou poslední měsíce života, už příští rok totiž česká automobilka představí nástupce. Atraktivitu současného provedení chce škodovka zvýšit novou verzí Trumf, která je nejlevnější variantou v nabídce. Současně však chce vůz zaujmout vyšší výbavou.
Ta zahrnuje navíc například dálkové centrální zamykání, klimatizaci, palubní počítač, výškově nastavitelná a vyhřívaná přední sedadla s bederními opěrkami, kožený volant, multimediální systém s pětipalcovým dotykovým displejem, mlhovky a zadní parkovací senzory.

Za příplatek 13 tisíc pak výrobce přihodí například alarm, třetí hlavovou opěrku vzadu, bluetooth a praktický síťový program do zavazadelníku.

Kola jsou ocelová, šestnáctipalcová.

Pro Yetiho Trumf budou k dispozici tři motory: benzinové 1.2 TSI (81 kW/110 k) a 1.4 TSI (92 kW/125 k) a turbodiesel 2.0 TDI (81 kW/110 k). Oba zážehové agregáty lze kombinovat s manuální převodovkou i dvouspojkovým ústrojím DSG. Turbodiesel spolupracuje výhradně s manuálem, zato jej lze vybavit pohonem všech kol. 

Nejlevnější provedení s dvanáctistovkou vyjde na 399 900 Kč, jedna-čtyřka stojí nejméně 442 900 Kč a diesel 472 900 Kč (kompletní ceník najdete zde). Yeti Trumf lze objednávat už nyní, první vozy k prodejcům dorazí ale až na začátku příštího roku.

S prvním SUV značky Škoda pak souvisí i další zajímavá zpráva z české automobilky. Výrobce plánuje posílit jeho produkci v ruském závodě v Nižném Novgorodu, aby uvolnil kapacity v Kvasinách, kde se připravují na výrobu většího modelu Kodiaq a kde se aktuálně produkuje také Seat Ateca, sourozenec druhé generace Yetiho.

Aktuálně se tak kompaktní SUV vyrábí již ve čtyřech závodech. Kromě Kvasin a Nižného Novgorodu jsou to výrobní závody Solomonovo (Ukrajina), Öskemen/Ust´ Kamenogorsk (Kazachstán) a také An-tching (Čína). V letošním roce zatím Škoda prodala 61 700 exemplářů modelu Yeti.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů