Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Vision E zřejmě naznačuje podobu nového kupé-SUV. Je tu první obrázek

Naše téma
Jan Zajíc | 23.03.2017
Škoda Vision E. | foto: Škoda Auto
Že česká automobilka Škoda na letošním autosalonu v Šanghaji ukáže koncept elektrického auta, už několik dnů víme. Nyní se ale můžeme podívat na první obrázek.
Ten samozřejmě zatím neodhaluje mnoho, to nejdůležitější ale ano. Obrázek studie pojmenované Vision E totiž naznačuje, že v Číně český výrobce opravdu ukáže předobraz budoucího produkčního kupé-SUV, o němž se hovoří jako o Kodiaqu Coupé.

Čtěte také: Škoda chce mít čtyři SUV. Jaká? A stane se z Yetiho Karoq?

Naznačuje to alespoň silueta se sníženou zádí. Sériové provedení by se přitom mělo objevit v roce 2018 nebo 2019. Auto bude určitě k dispozici právě pro čínský trh, automobilka však zvažuje i nasazení v Evropě. 

Technika konceptu pak má naznačit, co očekávat od Škody v oblasti elektrického pohonu. Mimochodem, Škoda slibuje, že půjde o svébytný model, nikoli o další variantu některé současné škodovky. Produkční elektromobil navíc Škoda plánuje už na rok 2020.

Přečtěte si: OBRAZEM: Nový Yeti má být dramaticky odlišný. Jak bude vypadat?

Samotná automobilka první obrázek nedoprovodila konkrétními informacemi, věnuje se spíše vysvětlení svého designového stylu, který se prý inspiruje u české sklářské tradice a "je odkazem na kulturní dědictví České republiky a oslavuje umělce, díky jejichž řemeslné preciznosti a lásce k detailu vznikají nadčasově krásné sochy." Vozy Škoda také prý ladně spojují estetiku a funkčnost.

Autosalon v Šanghaji začíná 19. dubna.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů