Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda vážně chystala vlastní pick-up. Neklaplo to. Zatím...

Naše téma
Jan Zajíc | 27.02.2017
Pick-up od Škody na neoficiální ilustraci. | foto: Theophilus Chin
V posledních letech se několikrát objevily zprávy, že Škoda zvažuje výrobu pick-upu. Nejčastěji se přitom hovořilo o vlastní verzi Volkswagenu Amarok. Nyní se ukazuje, že na těchto informacích opravdu něco bylo.
Tvrdí to alespoň šéf australského zastoupení automobilky Škoda Michael Irmer, podle kterého bylo skutečně ve hře přeznačkování Amaroku - konkrétně jeho předfaceliftové verze se čtyřválci pod kapotou.

Důvod, proč nakonec pick-up nedostal zelenou, podle něj spočívá především v obavách z nedostatečného zájmu. "Existují jen tři velké trhy, kde mají opravdu rádi takhle velké pick-upy. Jedním je Severní Amerika, kde Škoda nepůsobí, druhým Jižní Afrika, kde Škoda také není, a pak Austrálie," prozradil.

Čtěte také: Která dnešní auta se mohou stát ceněnou klasikou? Těchto 7 má velkou šanci

A samotná Austrálie je prý málo.

Přestože aktuálně tedy pick-up s logem mladoboleslavské automobilky nemá šanci, budoucnost není tak jasná. O pick-upy totiž roste zájem i na některých dalších trzích. Volkswagen navíc aktuálně vyvíjí druhou generaci Amaroku, takže se diskuze na téma "Škoda a pick-up" rozběhnou znovu.

A může se tak stát za jinak naladěného trhu, nová generace Amaroku totiž dorazí až kolem roku 2020. V tu dobu může být popularita podobných aut nejen vyšší, ale především by se pick-up mohl škodovce hodit v plánované expanzi na další trhy.

Nepřehlédněte: Dostupný luxus. Dacia nabídne speciální edici Summit
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů