Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda už letos prodala milion aut. O měsíc dříve než loni

Naše téma
Redakce | 23.11.2016
Škoda Superb. | foto: Škoda Auto
Česká automobilka Škoda Auto hlásí překonání počtu jednoho milionu prodaných aut od počátku roku. Tohoto milníku přitom dosáhla o přibližně měsíc dříve než v roce 2015. Letošek je již třetím v řadě, kdy značka svým zákazníkům dodala sedmimístný počet vozů.
Výrobce vyzdvihuje především nárůst prodeje modelu Superb. Vlajková loď značky loni dorazila v nové generaci, což se projevilo i na letošních prodejích. Od ledna do října totiž bylo zákazníkům na celém světě dodáno bezmála 115 000 exemplářů, což ve srovnání se stejným obdobím minulého roku představuje nárůst o 85,2 procenta (leden až říjen 2015: 61 900 vozů).

Dařilo se ale i dalším vozům, prodeje Fabie vzrostly o 6,7 procenta, prodeje Rapidu o 7 procent.

Nejúspěšnějším modelem zůstává Octavia, která se na odbytu podílí největší měrou: od začátku roku do října prodala Škoda 361 700 exemplářů. V příštím roce se navíc Octavia dočká modernizace, od níž si automobilka slibuje další posílení pozice.

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: Podívejte se, co je nového v interiéru modernizované Octavie

V příštím roce uvede škodovka na trh své první velké SUV. S modelem Kodiaq zahájí značka svou ofenzívu v kategorii vozů SUV, aktuálně největším nejrychleji rostoucím segmentu automobilového trhu. Novinku je již možné objednávat a prvním zákazníkům bude vůz dodán v únoru 2017.

„I v roce 2017 budeme v růstovém kurzu pokračovat. Důležitou roli přitom bude hrát nový model Škoda Kodiaq, kterým rozšiřujeme naši nabídku o vůz, patřící do rostoucího segmentu SUV," předpovídá předseda představenstva společnosti Škoda Auto Bernhard Maier.

ČTĚTE TAKÉ: První kilometry se Škodou Kodiaq: Medvěd z Kvasin nadchne komfortem a prostorem

Kromě toho česká automobilka pracuje na splnění takzvané Strategie 2025, s níž se česká automobilka připravuje na budoucí výzvy, které stojí před automobilovým průmyslem. Mezi hlavní témata této strategie budoucnosti patři mimo jiné elektromobilita, digitalizace podniku, produktů a výroby, stejně jako nové služby související s mobilitou nebo rozšířená konektivita.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů