Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda ukázala první fotky nového Superbu. Premiéra bude už v únoru v Praze

Naše téma
Redakce | 11.12.2014
Maskovaná Škoda Superb. | foto: Škoda Auto
Mladá Boleslav - Automobilka Škoda prozradila další informace o chystané třetí generaci své vlajkové lodi. Nechybí jí sebevědomí, nový Superb prý bude nejlepší škodovkou všech dob. Výrobce ukázal také první fotky maskovaných vozů. 
V současné době prochází nový Superb závěrečným testovacím programem, mimo jiné i v jižní Evropě. Zveřejněné snímky pocházejí z Portugalska.

Škoda opět slibuje prostorné auto, ještě prostornější než předchůdce. Rozvor se natáhl o 75 milimetrů na 2836 milimetrů, zavazadelník u liftbacku by měl mít objem 625 litrů. Proti druhé generaci bude novinka širší a nižší.

Kromě karosářské verze liftback později dorazí také praktičtější kombi. Vzhled Superbu prý bude alespoň částečně vzhledově čerpat z březnové studie VisionC.

Výrobce se samozřejmě chlubí moderní technologickou výbavou odpovídající postavení vlajkové lodi značky. Vůz tak půjde vybavit například systémem, který umí číst dopravní značky, automatickým nouzovým brzděním či asistentem hlídajícím jízdu ve vymezeném pruhu.

Maskovaná Škoda Superb.


Počet nabízených motorů zatím zůstává nejasný. Jisté je, že objemy se budou pohybovat od 1,4 do dvou litrů (zmizí tedy šestiválec) a že Superb jako první škodovka dostane i plug-in hybridní pohon, který umožní jet až 50 kilometrů pouze na elektřinu. Stejné ústrojí najdeme v novém Passatu GTE, takže víme, že kombinuje přeplňovanou benzinovou čtrnáctistovku o výkonu 156 koní, jemuž pomáhá elektromotor s výkonem 115 koní a točivým momentem 400 N.m. Celkový výkon soustavy činí 218 koňských sil.

Příbuzný Passat používá také nový dvoulitrový diesel přeplňovaný dvěma turby, který disponuje výkonem 240 koní. Jeho nasazení v Superbu však není vůbec jisté. Volkswagen si jej totiž pravděpodobně - tedy alespoň po nějakou dobu - nechá jen pro sebe.

Škoda Superb zažije světovou premiéru v polovině února v Praze, začátkem března pak bude vůz představen na autosalonu v Ženevě. Uvedení nového modelu na trh je naplánováno na polovinu roku 2015. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů