Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda u Britů zabodovala. Autem roku jmenovali Scalu, Karoq i Octavii Combi

Naše téma
Jan Markovič | 12.07.2019
dalších 24 fotek
Škoda Scala uspěla jako kompaktní rodinné auto roku 2019. | foto: Škoda Auto
Ve Velké Británii vybírali auta roku 2019 v celkem 27 kategoriích. Škodě se podařilo vyhrát hned ve třech z nich.
Britský magazín Auto Express každoročně vyhlašuje anketu New Car Awards. Při ní se vybírají auta roku v jednotlivých kategoriích. Není jich právě málo, letos to bylo celkem 27. Další tři kategorie pak patřily značkám jako celku v nejrůznějších oblastech. Ze všech přihlášených vozů nakonec vyvstal jeden celkový vítěz. Tím je letos Tesla Model 3, která se stala autem roku také v kategorii luxusních elektromobilů.

Anketa britského magazínu nezapře svůj původ. U hlasujících totiž často vyhrály vozy domácí provenience. Britové tak například v kategorii velkých luxusních SUV vybrali Land Rover Discovery, kabrioletem roku se zase stal Mini Cooper Cabrio. Dařilo se i Range Roveru Evoque a to ve třídě malých luxusních SUV.

Že Auto Express označil třídy trochu jinak, než je v českých podmínkách zvykem, dosvědčují také úspěchy aut z Mladé Boleslavi a Kvasin. Škoda Scala uspěla jako kompaktní rodinné auto roku. Karoq vyhrál anketu v kategorii středně velké SUV roku a Škoda Octavia Combi pak jako kombi roku. V Česku by tyto vozy zaplnily zřejmě kategorie hatchbacků, SUV a nižší střední třídy.

Celkem 27 pozic mezi vozy znamená opravdu velké rozpětí. Krom zmiňovaných tříd se tak soutěžilo třeba v kategoriích dostupných hybridů, luxusních aut, dodávek, pick-upů, kupé, roadsterů nebo hothatchů.

Kromě cen pro jednotlivé modely hlasující dávali body také v dalších speciálních kategoriích. Jde o Driver Power Award, kde čtenáři Auto Expressu hlasovali o jejich nejoblíbenější značce. Vyhrál to Lexus.

V anketě Technology Award zvítězil Land Rover se svým systémem Ground View, kterým je vidět na cestu pod přídí vozu. Cenu za design si pak odnesla Alfa Romeo díky své studii crossoveru Tonale.

Všechny vítěze britské ankety si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů