Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda svolává několik tisíc aut. Mohou mít problém s pomalým airbagem

Naše téma
Jan Markovič | 25.07.2019
dalších 23 fotek
Nejlepším malým vozem podle mínění německých zákazníků je Škoda Fabia | foto: Škoda Auto
Do servisu musí zamířit 3367 vozů značky Škoda vyrobených mezi lednem a srpnem loňského roku.
Mladá Boleslav má problém. Musela zahájit svolávací akci, kvůli které zamíří do servisu tisíce aut. Jako první o tom informoval server Svolavacky.cz. Akce se týká modelů Fabia, Karoq, Kodiaq, Octavia, Rapid a Superb. Celkem to je 3367 vozů vyrobených od ledna do srpna roku 2018.

Podle vyjádření automobilky jde o problém s airbagy ve volantu. Ty by mohly být namontovány špatně a v případě nehody by tak hrozilo jejich příliš pomalé nafouknutí. Vše má vyřešit servisní zásah trvající jen půl hodiny. Automobilka ho nabídne majitelům vozů zdarma.

„Vozidlo je možné do provedení opravy dále používat. V každém případě by měl být neprodleně dohodnutý termín návštěvy servisu,“ řekl serveru Svolavacky.cz mluvčí mladoboleslavské automobilky Zbyněk Straškraba.

Škoda auto má pro svolávací akce zřízený vlastní internetový portál, kde je možné nutnost návštěvy servisu ověřit. Stačí kliknout na tento odkaz a na webu pak do příslušného políčka zadat VIN svého vozu. Prodejci by ale měli sami majitele dotčených vozů v co nejkratším čase informovat.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů