Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Scala získala cenu Red Dot Award za design

Naše téma
Jan Markovič | 27.03.2019
dalších 19 fotek
Škoda Scala | foto: Škoda-Auto
Mladoboleslavský automobilka se chlubí už 13 cenami Red Dot Award.
Škoda Scala ještě ani nevyjela na silnice a už si odnáší cenu za svůj design. Mezinárodní porota složená ze 40 odborníků jí udělila ocenění Red Dot Ward za produktový desing. Scala není zdaleka první Škodou, která toto ocenění získala. Automobilka se chlubí už 13 takto hodnocenými modely.

Red Dot Award patří mezi nejprestižnější ceny světa, je uznávaný mezi odborníky. Porota je složena z výtvarníků, profesorů designu a odborných novinářů. Vítěze vybírá z návrhů, letos se jich sešlo 5500. Porota hodnotí kritéria daného předmětu, třeba stupeň inovace, kvalitu designu, funkčnost nebo ohleduplnost k životnímu prostředí.

Od roku 2013 vyhrávají cenu vozy Škoda pravidelně. Red Dot Award se tak například loni chlubila Škoda Karoq, předloni Škoda Kodiaq a Škoda Octavia Combi třetí generace. Porota ocenila i Fabii, Superb nebo Rapid v obou verzích. První ocenění dostala Škoda Octavia Combi druhé generace v roce 2006.

Škoda Scala ještě nejezdí, ale už se prodává. Kompaktní hatchback dostal základní cenu 369 900 korun. Má to ale háček. Nabídka platí pro motor 1.0 TSI o výkonu 70 kW, který se do prodeje dostane až ve druhém čtvrtletí tohoto roku. Nyní jde proto vůz objednávat až od silnější motorizace 1.0 TSI (85 kW). A ta vyjde minimálně na 394 900 korun.

Auto budeme zkoušet už příští týden na mezinárodní prezentaci Škody v Chorvatsku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů