Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo: Fešák z Boleslavi stojí nejméně 348 tisíc

Naše téma
Redakce | 09.01.2015
Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo. | foto: Škoda Auto
Mladá Boleslav - Automobilka Škoda začíná prodávat model Rapid Spaceback s paketem Monte Carlo. Ten oblíbený vůz obohacuje o několik sportovních a stylových prvků. Cena začíná na 347 900 Kč.
Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo má například černý rámeček masky chladiče, velký otvor pro vstup chladícího vzduchu krytý černými voštinami i černě zbarvené xenonové světlomety a mlhové světlomety s funkcí přisvěcování do zatáček. Prahy jsou osazeny černými nástavci.

Vnější zrcátka jsou elektricky nastavitelná a vyhřívaná, usazená v černých krytech. Okno pátých dveří a zadní boční okna jsou vybavena skly s vyšším stupněm tónování.

Rapid Spaceback Monte Carlo je sériově vybaven černými šestnáctipalcovými koly z lehkých slitin v designu "Italia", na přání se dodávají i 17palcová kola z lehkých slitin "Savio". K dispozici jsou pro provedení Monte Carlo vybrané barvy z palety modelu Rapid, novinkou navíc je šedá Steel.

Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo.


V kabině najdeme tříramenný kožený volant, který je obšitý červenou nití, stejně jako manžeta řadicí páky. Kůží je potažená také hlavice řadicí páky a madlo ruční brzdy. Výplně dveří a palubní deska jsou černé, palubní deska má navíc dekorační lištu v karbonovém designu. Ve voze jsou sportovní sedadla v černo-červeno-šedé kombinaci se šedými podélnými pruhy, najdeme zde i pedály s kryty z oceli a červeně obšité černé vkládané textilní koberečky. Na předních a zadních prazích jsou plastové dekorační lišty s hliníkovým vzhledem, vpředu s logem Monte Carlo.

Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo.


Rapid Spaceback Monte Carlo vychází z prostřední výbavové verze "Ambition" a k dispozici jsou zážehové motory 1,2 TSI/63 kW (86 koní, cena od 347 900 Kč), 1,2 TSI/77 kW (105 k, cena od 367 900 Kč) a 1,4 TSI/90 kW (122 k, cena od 489 900 Kč). Nabídka naftových jednotek zahrnuje 1,6 TDI/66 kW (90 k, cena od 421 900 Kč) a 1,6 TDI/77 kW (105 k, cena od 451 900 Kč).

Kompletní ceník najdete zde.

Další novinkou u všech výbav modelů Rapid/Rapid Spaceback je příplatková funkce SmartGate. Jejím prostřednictvím je možno v určitých aplikacích chytrého telefonu zobrazovat, ukládat a mobilně využívat jednotlivá data o voze, jako je spotřeba, průměrná rychlost, náklady a další informace o každé jednotlivé jízdě. Data se přenáší bezdrátově pomocí WiFi.

Obě karosářské verze získaly také nové vychytávky zajišťující bezpečné upevnění nákladu v zavazadlovém prostoru. Tyto prvky jsou v zavazadlovém prostoru uloženy ve složeném stavu, takže nezabírají mnoho místa ve chvíli kdy nejsou používány. V případě potřeby se jednoduše rozloží a upevní pomocí suchých zipů. Novinkou jsou v modelové řadě Rapid také 16palcová kola z lehkých slitin v designu "Rock".

Škoda Rapid Spaceback Monte Carlo.


V loňském roce představoval Rapid druhý nejprodávanější model automobilky Škoda - hned po Octavii. Jeho prodeje se zvýšily o 113,3 procenta na 221 400 vozů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů