Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda prý bude zase vyrábět Felicii. Ta nová ale má jezdit na elektřinu

Naše téma
Jan Zajíc | 08.08.2017
dalších 17 fotek
Koncept Škoda Vision E. | foto: Škoda Auto
Česká automobilka Škoda by v blízké budoucnosti mohla oživit slavné jméno Felicia. Označení, které nejprve nesl kabriolet a později první model značky po vstupu koncernu Volkswagen, zřejmě dostane chystaný elektromobil.
Tvrdí to alespoň německý magazín Auto Bild, podle kterého by celé jméno nového vozu mělo znít Škoda Felicia E. Právě písmeno E na konci značí, že půjde o elektromobil. Jen pro připomenutí, nedávný koncept první elektrické škodovky se jmenoval Vision E

Novinka bude postavena na nové koncernové platformě MEB pro elektrifikované modely. Tento základ kromě studie Vision E využívají i další koncepty elektromobilů skupiny Volkswagen, mezi nimi například i vůz pojmenovaný I.D. A právě s jeho produkční verzí údajně nová Felicia E bude sdílet nejvíce techniky.

O té se lze zatím jen dohadovat, ale zdroje z automobilky slibují dojezd okolo 400 kilometrů a výkon 170 koní (125 kW). Cena by měla být srovnatelná s aktuální hodnotou nového dieselového Golfu, což je u nás 514 tisíc korun.

Nová Felicia E ale nebude jediným škodováckým elektromobilem. Chystá se také SUV a mluví se i o sportovně vyhlížejícím čtyřdveřovém kupé, které by mohlo převzít některé designové prvky z legendárního kupé 110 R ze 70. let. Nelze ale vyloučit, že inspiraci slavnými modely historie najdeme i na ostatních elektromobilech - tedy i na Felicii E. První sériová elektrická Škoda by měla dorazit v roce 2020.

Mimochodem, není to poprvé, co se o návratu Felice mluví. V minulosti se spekulovalo, že se na Felicii přejmenuje v nové generaci model Rapid. Nakonec se tak ale zřejmě nestane, nový Rapid se ale bude možná jmenovat už jen Spaceback. Delší liftback se vyrábět přestane.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů