Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda příští rok omladí čtyři modely, Octavia zřejmě dostane dělené světlomety

Naše téma
Redakce / ČTK | 05.09.2016
Škoda Octavia. | foto: Škoda Auto
Škoda Auto příští rok představí čtyři modernizovaná auta. Vedle nové generace kompaktního SUV Yeti, tedy zcela nového vozu, uvede na trh omlazené modely Citigo, Rapid a Octavia.
Vyplývá to z neoficiálních informací od několika zdrojů ze Škody Auto.

Omlazená Octavia by se mohla ukázat už na jarním autosalonu v Ženevě, změny by údajně měly být výrazné. Už delší dobu se hovoří i přepracované přídi, která dostane dělené přední světlomety s výrazným páskem LED diod denního svícení. Auto se pochlubí také upravenou maskou chladiče, snad podobnou Superbu či novému SUV Kodiaq.

Jak by mohl výsledek vypadat, naznačuje představa německého magazínu Auto Bild.

Faceliftovaná Octavie podle představy německého magazínu Auto Bild.


Britský Auto Express dále s odvoláním na zdroje z automobilky předpokládá velkou proměnu interiéru, kam se nastěhuje příplatkový 9,2palcový displej mutlimediálního systému a další nové prvky výbavy především z oblasti konektivity. Dorazit by měl také vyhřívaný volant nebo například deštník usazený pod sedadlem spolujezdce.

V oblasti techniky se očekává vyřazení některých motorů a nasazení nových koncernových patnáctistovek - a to jak benzinových, tak naftových.

ČTĚTE TAKÉ: Škoda za 20 let prodala 5,18 milionu Octavií. Co přinese blížící se facelift?

V případě městského vozu Citigo můžeme očekávat podobné změny, jakými se chlubí letos modernizovaný sourozenec Volkswagen up!. Kromě lehké úpravy designu a nových technologiích v interiéru by nejdůležitější novinkou mělo být nasazení přeplňovaného litrového tříválce. O faceliftu Rapidu zatím informace chybí.

V roce 2018 nebo 2019 by se měla objevit verze kupé velkého SUV Kodiaq. Kupé se sníženou zádí bude určitě k dispozici pro čínský trh, ale automobilka zvažuje i nasazení v Evropě. Po roce 2018 by měl vyjet i první malý crossover Škody, zhruba o velikosti Fabie.

V roce 2019 by se měl objevit první plug-in hybrid od Škody, zabudovaný v modelu Superb. O rok později by se hybridní pohon mohl objevit i v řadě Kodiaq. Jak by hybridní jednotka mohla vypadat, naznačila studie VisionS, kterou Škoda ukázala letos na autosalonu v Ženevě. Vedle klasického spalovacího motoru využívala dva elektromotory - jeden je v převodovce a jeden u zadní nápravy.

Škoda Kodiaq.


Letošní podzim bude ve Škodě věnovaný uvádění prvního velkého SUV značky, které se jmenuje Kodiaq. Po světové premiéře v Berlíně minulý týden bude na konci září následovat první představení veřejnosti na autosalonu v Paříži.

ČTĚTE TAKÉ: Kodiaq má po berlínské premiéře. Jaký je naživo? A co chystá Škoda dál?

Česká premiéra je pak naplánovaná na říjen, od října také bude možné vozy objednávat. K prvním zákazníkům v Česku se auta dostanou příští rok v únoru, v březnu pak budou následovat další evropské trhy. Cena by podle prvních odhadů mohla startovat na 650 tisících korun.

Škoda Auto loni vyrobila přes jeden milion vozů. Je součástí koncernu Volkswagen.

ČTĚTE TAKÉ: Tak to je on, nový Kodiaq. Škoda představila svoje první velké SUV
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů