Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda příští měsíc ukáže vlastní elektromobil. V roce 2020 bude v prodeji

Naše téma
Redakce | 08.03.2017
Ilustrační foto. | foto: Škoda Auto
Česká automobilka Škoda Auto už příští měsíc ukáže vlastní elektromobil. Stane se tak na čínské půdě, konkrétně na autosalonu v Šanghaji, který začíná 19. dubna.
Auto sice bude představeno jako koncept, přesto naznačí způsob, jakým se mladoboleslavská firma v oblasti elektromobility v budoucnu vydá. Produkční elektromobil navíc Škoda plánuje už na rok 2020.

Jak bude studie vypadat, to je samozřejmě zatím tajemstvím. Místo premiéry však naznačuje, že bychom se mohli dočkat sportovně laděného SUV.

Čtěte také: Tohle jsou nejzajímavější supersporty z Ženevy. Některým je tisíc koní málo

Právě o škodováckém kupé-SUV se totiž už delší dobu hovoří, v sériovém provedení by se mělo objevit v roce 2018 nebo 2019. Auto se sníženou zádí bude určitě k dispozici právě pro čínský trh, automobilka však zvažuje i nasazení v Evropě. Dá se tedy předpokládat, že koncept pro Šanghaj bude po designové stránce předobrazem právě nového kupé-SUV (jak by mohlo vypadat, najdete zde). Vzhled by se měl inspirovat u nového Kodiaqu.

Podívejte se: Škoda Kodiaq Coupé: SUV se sportovními tvary se ukazuje na nových ilustracích

Technika pak naznačí, co očekávat od Škody v oblasti elektrického pohonu. Mimochodem, Škoda slibuje, že půjde o svébytný model, nikoli o další variantu některé současné škodovky.

Vůz bude s největší pravděpodobností stát na koncernové platformě MEB, který vznikla právě pro elektrifikované modely skupiny Volkswagen. Právě logo VW přitom ponese první elektrický zástupce koncernu, kterým bude produkční verze konceptu I.D., Škoda podle britského magazínu Auto Express dorazí brzy po ní - jako větší a praktičtější auto.

Ještě předtím česká automobilka uvede vůz s plug-in hybridním pohonem, tím bude v roce 2019 Superb.

Nepřehlédněte: OBRAZEM: Nový Yeti má být dramaticky odlišný. Jak bude vypadat?
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů