Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda přichází s dalšími modely se sportovní vizáží. Koně ovšem nepřidává

Naše téma
Radek Pecák | 09.03.2021
Škoda Scala 120 Let motorsport | foto: Škoda Auto
Automobilka Škoda oslavuje letos například také 120 let svého působení v motoristickém sportu. Na počest tohoto jubilea začne na tuzemském trhu nabízet vozy ve speciální edici.
Velmi podobným způsobem, jakým vznikly například Fabia MonteCarlo nebo Superb SportLine, vytvořila tuzemská prodejní organizace mladoboleslavské automobilky letošní novinky Scala 120 let Motorsport a Kamiq 120 let Motorsport.

To znamená, že se k výbavému stupni Style přidaly další položky ze seznamu doplňkové výbavy. Tedy konkrétně: sportovní sedadla, hliníkové pedály, černý strop, sportovní multifunkční volant, volba jízdního režimu, černá leštěná kola Propus Aero, černé doplňky karoserie a bezklíčový přístup.

Kromě toho je navýšena bezpečnostní výbava. Oba vozy proto nabízí ve standardní výbavě Bi-LED přední světlomety s přisvěcováním při odbočování a do zatáček, Top LED zadní světla s animovaným ukazatelem směru, parkovací senzory vzadu, světelný a dešťový senzor, Front Assist, asistent rozjezdu do kopce, asistent udržování jízdního pruhu nebo dva kotvící body ISOFIX a Top-Tether na zadních sedadlech.

U kompaktního hatchbacku Scala ochrání cestující 6 a městské SUV Kamiq nabízí dokonce 9 standardně dodávaných airbagů.

Bude také edice Octavií
Se základní motorizací 1,0 TSI o výkonu 70 kW (95 k) se dá Scala v této edici pořídit za 482 900 Kč a Kamiq za 495 900 Kč včetně DPH. Celkové zvýhodnění obou akčních modelů může podle tiskové zprávy dosáhnout až 83 200 Kč, při čemž zahrnuje produktové zvýhodnění téměř 13 000 Kč, balíček služeb Mobilita plus za zvýhodněnou cenu 5 010 Kč, 60% slevu na pojištění, slevu přes 37 000 Kč při využití značkového financování Škoda Financial Services a bonus při výkupu vozu v hodnotě 20 000 Kč.

Od května bude možné objednávat také akční model Octavia. Ani v jednom případě se nesáhlo k úpravám podvozku nebo nasazení silnější motorizace, než jsou ty standardně dodávané.

Podle vedoucího marketingu Škoda Auto ČR Petra Janeby se jedná o limitovanou edici. V plánu je prodej celkem jednoho tisíce takto upravených aut.

V současnosti Škoda kromě "opravdové" sportovní Škody Octavia RS nabízí designové pakety Sportline například pro Superb nebo Monte Carlo pro Fabii a Scalu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů