Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda představila Superb GreenLine. Na jednu nádrž údajně zvládne 1780 kilometrů

Naše téma
Redakce | 25.08.2015
Škoda Superb GreenLine. | foto: Škoda Auto
Automobilka Škoda Auto představila úsporné provedení nového Superbu. Verze GreenLine by si podle výrobce měla vystačit s 3,7 litry nafty na sto kilometrů.
Superb GreenLine pohání vznětový čtyřválec o objemu 1,6 litru s výkonem 120 koní (88 kW), který je spojen s manuální šestistupňovou převodovkou. Motor je – ostatně jako všechny motorizace Superbu – sériově vybaven systémem start-stop a rekuperací brzdné energie. Verze GreenLine má navíc delší převodové stupně.

Superb pro úpravu výfukových plynů používá oxidační katalyzátor a filtr pevných částic. Obsah oxidů dusíku v případě modelu Superb GreenLine snižuje systém vstřikování činidla AdBlue (synteticky vyrobeného 32,5procentního roztoku čisté močoviny a demineralizované vody), které se používá k úpravě složení výfukových plynů automobilových vznětových motorů.

Škoda Superb GreenLine.


Škoda také provedla decentní aerodynamické úpravy karoserie, podvozek je ve srovnání se standardním Superbem o 15 milimetrů snížený a sériově dodávaná šestnáctipalcová kola (volitelně sedmnáctipalcová) jsou osazena pneumatikami se sníženým valivým odporem. 

Podle výrobce Superb GreenLine dosahuje kombinované spotřeby pouhých 3,7 l nafty na 100 km, což při objemu nádrže 66 litrů dává dojezd více než 1780 kilometrů.

Varianta GreenLine bude v nabídce pro výbavové verze Active, Ambition a Style, k dispozici je jako limuzína i kombík.

"Zelené" provedení Škoda se veřejnosti ukáže na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, kde by se měla představit ještě jedná nová varianta nového Superbu. Půjde zřejmě o sportovně vyhlížející provedení, které bude připomínat škodovácké modely RS - ale jen vizuálně.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů