Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda představila skicu nové Fabie, je nižší a širší

Naše téma
ČTK, Redakce | 17.07.2014
Skica nové Škody Fabia. | foto: Škoda Auto
Mladá Boleslav - Automobilka Škoda Auto představila skicu nové Fabie. Má nižší a širší karoserii, ostřejší vzhled a designové prvky studie VisionC. Nová Fabia se začne vyrábět na konci léta v Mladé Boleslavi, světovou premiéru by měla mít na podzim na pařížském autosalonu. Vůz dorazí i v provedení kombi.
"Mladoboleslavští designéři touto novinkou poprvé uvedli do výroby designové prvky, které odkazují nejen na studii VisionC, ale také na vozy týmu Škoda Motorsport," tvrdí automobilka. Nová generace modelu Fabia je dynamičtější a má ostřejší vzhled.

V porovnání s předchůdcem je nová Fabia o 8 milimetrů kratší (3992 mm), 72 milimetrů širší (1985 mm) a o 31 milimetrů nižší (1467 mm). Rozvor náprav se prodloužil o 5 mm na 2470 mm. Zavazadlový prostor má o 15 litrů větší objem - činí 330 l. Zajímavá je hmotnost, nejlehčí verze váží jen 980 kilogramů.

Skica nové Škody Fabia.



Výrobce slibuje také nový a individualizovatelný interiér, v kabině najdou uplatnění také některé nové prvky výbavy.

V době zahájení prodeje bude na výběr ze sedmi motorizací. Kromě zážehové jednotky 1.2 TSI jsou všechny tříválcové, přičemž naftu polykají tři agregáty. Převodovky jsou manuální s pěti i šesti stupni, k vybraným motorům je k dispozici sedmistupňová dvouspojková převodovka DSG.

Loni byla Fabia po Octavii druhým nejprodávanějším modelem automobilky. V loňském roce jich prodala více než 200 000.

Škoda Auto pokračuje ve své modelové ofenzivě, která jí má zajistit do roku 2018 prodej 1,5 milionu aut ročně. Nedávno začala prodávat novou Octavii G-Tec s pohonem na stlačený zemní plyn, v srpnu uvede na trh novou verzi vozu Octavia Scout. Už dříve potvrdila plánovanou výrobu nového vozu v Kvasinách na Rychnovsku. Podle některých zdrojů by tam měla vyrábět model sportovně-užitkového vozu (SUV) s pracovním názvem Snowman.

Škoda Auto v letošním prvním pololetí prodala 522 500 vozů, o 12,5 procenta více než loni ve stejném období.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů