Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda předala desátou elektrickou Octavii

Naše téma
Redakce | 14.11.2012
Předání elektromobilu Škoda Octavia | foto: Škoda Auto
Praha - Škoda Octavia Green E Line, jež zamířila do užívání společnost TÜV SÜD Czech, se stala jedním z deseti elektromobilů značky Škoda, které od začátku tohoto roku v České republice jezdí v běžném provozu.
Cílem tohoto testovacího provozu je získat praktické zkušenosti s každodenním používáním elektrického pohonu.

„Předáním elektrického vozidla do užívání naší společnosti byla opět potvrzena naše významná role při rozvoji elektromobility. Se společností Škoda Auto spolupracujeme již delší dobu. Mezi klíčové projekty patří zajištění bezpečnosti prostřednictvím technologických a bezpečnostních standardů, implementace norem a dokumentace v oblasti vývoje, výroby, prodeje a servisu elektromobilů Škoda", říká Ondřej Vaculín, ředitel Sekce vlivu vozidel na životní prostředí v TÜV SÜD Czech.

"S nasazením vozu ŠKODA Octavia Green E Line do užívání společností TÜV SÜD Czech dochází k dalšímu rozvoji naší spolupráce," doplňuje jej Petr Kristl, vedoucí oddělení vývoje elektromobility a elektrotrakce společnosti Škoda Auto.

Elektrické vozidlo bude v TÜV SÜD Czech zařazeno do fleetu společnosti a plánuje se jeho využití nejen pro cesty po Praze, ale i pro spojení s pobočkami a zákazníky mimo Prahu.

V průběhu testovacího provozu odborníci z řad TÜV SÜD budou mít možnost získat praktické zkušenosti s využitím vozidla v běžném provozu.

Škoda Octavia Green E Line vychází z modelu Škoda Octavia Combi. Elektromotor poskytuje výkon až 85 kW. Z 0 na 100 km/h vůz akceleruje za dvanáct sekund, maximální rychlost činí 135 km/h. Elektrickou energii čerpá automobil z lithium-iontové baterie. Dobíjení si vyžádá zhruba dvě a půl hodiny.

Dojezd 150 kilometrů na jedno nabití pak odpovídá požadavkům většiny Evropanů, kteří dojíždějí denně do práce.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů