Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda odtajnila své speciální indické auto. Má unikátní zadní sedačky

Naše téma
Radek Pecák | 03.02.2020
dalších 8 fotek
Škoda Vision IN exteriér a interiér | foto: Škoda-Auto
Zatím na autosalonu v Dillí Škoda ukazuje koncept auta. Rozměry a vnější design se však od sériového modelu příliš lišit nebudou.
První novodobé auto, který Škoda vyvinula speciálně pro indické zákazníky, bude na délku měřit 4256 milimetrů. Rozvor činí 2761 milimetrů a výška 1589 milimetrů. Tyto údaje se sice týkají konceptu, který má zatím označení Vision IN, ale sériové auto připravované pro vstup na trh počátkem příštího roku, bude v tomto ohledu stejné.

Poprvé se automobil odhalil na společenské akci značek Škoda a Volkswagen v předvečer zahájení autosalonu v Dillí. Mezi přítomnými byl také redaktor Automix.cz a Deníku. Současně byly odtajněny také některé technické údaje, včetně motorizace.

Auto pohání čtyřválcový zážehový motor 1,5 TSI s výkonem 110 kW (150 koňských sil). Je propojený se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG. Ta se ovládá pomocí malého voliče, který se podobá tomu v nové Octavii.

Vision IN má poháněna výhradně přední kola a z nuly na stovku zrychluje během 8,7 sekundy. Maximální rychlost činí 195 km/hod. Vůz je postavený na bázi nové modulární platformy MQB A0, kterou vyvinuli inženýři z mladoboleslavského vývojového oddělení. Řada prací se již ale udělala také v novém vývojovém centru, který Škoda vloni v Indii otevřela. Přímo v Indii se také vůz bude vyrábět.

Zajímavostí ve voze jsou speciální zadní sedačky. Lavici určeou původně pro přepravu tří cestujících lze poměrně snadno přeměnit na dvě pohodlná křesla. Palubní desce vévodí centrální displej s úhlopříčkou 12,3 palce.

Škoda si velmi zakládá na použití ekologických materiálů v interiéru. Například některé části jsou vyrobeny z listů ananasu. Materiál se nazývá příznačně Piňatex.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů