Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda odhaluje svůj model pro Indii. Zatím jde o koncept

Naše téma
Radek Pecák | 08.01.2020
Model SUV Škoda pro Indii | foto: Škoda-Auto
Česká značka je v této asijské zemi zodpovědná za vývoj, výrobu i prodej nejen svých vozů, ale i dalších z koncernu Volkswagen.
Zatím pouze jediný technický údaj uvolnilo tiskové oddělení společnosti Škoda-Auto o své novince. Tím je studie VISION IN, která předznamenává skutečný automobil určený výhradně pro indický trh.

Vůz je dlouhý 426 centimetrů. Auto má širokou kapotu, velkou masku chladiče s masivními žebry a nízké dvoudílné přední světlomety, které navazují přímo na masku. Pod nimi se nachází masivní přední nárazník s velkými bočními otvory pro vstup vzduchu a
nápadným hliníkovým spojlerem.

Na zádi jsou podle skici ostře řezané trojrozměrné sdružená světla. Uprostřed zádě je podsvícený nápis ŠKODA. Designovým prvkem je i světelný pás ve spodní části vozu. Pod nárazníkem je pak umístěn hliníkový difuzor.

Sériově vyráběný automobil bude postaven na upravené platformě MQB AO, kterou koncern Volkswagen využívá pro menší městské vozy, například Volkswagen Polo, Škoda Kamiq a podobné.

Kromě tohoto auta bude, podle informací Automix.cz a Deníku, Škoda v Indii montovat obdobné SUV s logem VW a rovněž sedany. Ty budou opět mít loga jak Škoda, tak Volkswagen.

Premiéra konceptu se uskuteční 5. února na autosalonu v Dillí. Redaktor Automix.cz a Deník bude u toho.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů