Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Octavia ukazuje novou tvář. Má dělené světlomety

Naše téma
Redakce | 27.10.2016
Škoda Octavia. | foto: Škoda Auto
Česká automobilka Škoda Auto odhaluje podobu modernizované Octavie. Bestseller značky na konci roku dorazí s novou přídí, upraveným interiérem a rozšířenou výbavou.
Facelift se přitom týká obou karosářských verzí, tedy liftbacku i kombi. Nejviditelnější změnou je samozřejmě přepracovaná příď, která dostala dělené světlomety - Octavia tedy poprvé dostala "čtyřokou" tvář. Za příplatek mohou světlomety zářit i s využitím technologie Full LED.

Škoda kromě toho vůz vybavila výraznějším logem značky, mohutněji vyhlíží také maska chladiče s nově ztvárněním žebrováním.

Změny najdeme i uvnitř. S modernizací se do vozu dostávají například nové systémy infotainmentu. Všechny čtyři – jmenovitě Swing a Bolero a navigační systémy Amundsen a Columbus – teď mají kapacitní displeje ve skleněném designu, které prý reagují již na lehký dotyk.

Nejpokročilejší systém Columbus má displej s úhlopříčkou 9,2 palce, disponuje WLAN hotspotem a na přání i modulem pro SIM kartu s rychlostí LTE pro připojení k internetu. Škoda pak také zapracovala na konektivitě.

Škoda Octavia.


A došlo i na bezpečnostní systémy. Pokud například Octavia funguje jako tažné vozidlo, přebírá při pomalém couvání řízení asistent pro jízdu s přívěsem.

Výbavu nově může doplnit prediktivní ochrana chodců, dále je tu modernizovaný parkovací asistent nebo systémy, které pomocí radaru v zádi jistí vůz při přejíždění z pruhu do pruhu a pomáhají mu při vyparkování při jízdě směrem vzad.

Vyhřívaný volant a chytrý klíč
Pohodlí na palubě pak zvýší třeba vyhřívaný volant, klíč s možnosti personalizace, do nějž si může několik uživatelů uložit své osobní nastavení, či sklopné stolky na zadní straně předních opěradel. V zavazadlovém prostoru kombíku najdeme vyjímatelnou svítilnu.

Octavia i po modernizaci pochopitelně zůstane jedním z nejprostornějších aut nižší střední třídy. Liftback i kombi nabízí délku interiéru 1782 milimetrů a až 73 milimetrů před koleny cestujících na zadním sedadle.

Zavazadlový prostor má objem 590 litrů, sklopení zadních opěradel se rozroste na 1580 litrů. Kombík nabízí 610 až 1740 litrů. Volitelně jsou pro Octavii Combi k dispozici elektricky ovládané páté dveře.

Škoda Octavia.


Nabídka motorů by se příliš měnit neměla. Omlazený model nabídne tříválcové a čtyřválcové jednotky s objemy od 1,0 do 2,0 litrů, výkonnostní spektrum začíná na 84 koňských silách (63 kW) a končí u 184 koní (135 kW).

Pro téměř všechny motory je vedle manuální převodovky k dispozici i šesti- nebo sedmistupňová dvouspojková převodovka DSG. Pro motory 1.8 TSI a 2.0 TDI nabízí Škoda i pohon všech kol.

Zájemci dále budou moci sáhnout po příplatkových adaptivních tlumičích.

Omlazenou Octavii budé možné objednávat v závěru letošního roku, tyto vozy pak budou dodávány od počátku roku 2017.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů