Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda má nového šéfa: Thomas Schäfer má zkušenosti i z Mercedesu

Naše téma
Radek Pecák | 03.08.2020
dalších 25 fotek
Nový šéf automobilky Škoda Thomas Schäfer | foto: Škoda-Auto
Po téměř pěti letech vystřídal Bernharda Maiera ve funkci předsedy představenstva Škody Auto dosavadní šéf Volkswagenu v jižní Africe.
Možná  také rozšíření působnosti značky Škoda na více trzích v Africe bude znamenat příchod Thomase Schäfera na post předsedy představenstva mladobolelsavské automobilky.

Své funkce se ujal ihned po svém zvolení, tedy 3. srpna 2020. Svoji profesní kariéru zahájil v roce 1991, kdy jako vystudovaný strojní inženýr začal pracovat ve společnosti Daimler, která vyrábí i vozy Mercedes-Benz. Pro Daimler pracoval na různých pozicích v oblasti výroby a řízení kvality až do roku 2012. Působil kromě Německa také v Jihoafrické republice, USA, Malajsii a Číně.

V květnu 2012 Schäfer přešel do koncernu Volkswagen AG. Tam nejprve řídil koncernovou zahraniční výrobu, dále byl pověřen vedením xKD-projektů a jednáními o nových výrobních závodech. Od roku 2015 zastával funkci předsedy představenstva a výkonného ředitele Volkswagen Group South Africa, kde zodpovídal za rozvoj koncernových značek v regionu subsaharské Afriky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů