Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda konečně nabízí Karoq s cenou pod půl milionu. Výbava není špatná

Naše téma
Radek Pecák | 14.08.2018
dalších 65 fotek
Škoda Karoq | foto: Škoda Auto
Nový ceník automobilky Škoda obsahuje nyní model Karoq i v nejnižším výbavovém stupni Active. Nabídka motorizací je však aktuálně chudá.
Již za 484 900 Kč může nyní zájemce koupit model Karoq u tuzemských dealerů značky Škoda. Tato cena přináleží vozu s motorem 1,0 TSI a výkonem 85 kW ve výbavovém stupni Active. Dosud tuto verzi tuzemská prodejní organizace automobilky nenabízela a nejlevnějším karoqem na trhu byla varianta ve výbavě Ambition. Za ni požadovali dealeři 529 900 Kč.

Výbava Active v případě Karoqu však není vůbec chudá. Auto je sice postaveno pouze na šestnáctipalcových ocelových kolech, ale má tříramenný kůží potažený volant, LED denní svícení, přední mlhovky, omezovač rychlosti, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, střešní nosič, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, rádio s dotykovým displejem o úhlopříčce šest a půl palce, osm reproduktorů, Bluetooth, zadní LED světlla, manuální klimatizaci, elektrickou parkovací brzdu, asistent pro rozjezd do kopce, automatické nouzové brzdění, automatické přepínání dálkových a tlumených světel i elektrické ovládní předních i zadních bočních okének.

Oproti nedávné minulosti je však ceník výrazně kratší. Chybí v něm totiž řada dosud nabízených motorů. Také momentálně není možné objednávat vozy s pohonem všech kol. Momentálně je kromě zmíněného tříválcového zážehového turbomotoru 1,0 TSI (81 kW) v nabídce ještě vznětový čtyřválec 1,6 TDI s identickým výkonem. Ten je možné mít jak s manuální, tak i automatickou převodovkou.

TAKÉ DÍLČÍ ZDRAŽENÍ

Dříve Škoda nabízela Karoq ještě s novou zážehovou patnáctistovkou, a rovněž s dvoulitrovým turbodieselem. Obě tyto motorizace poskytovaly shodný výkon 110 kW, přičemž vznětový agregát byl vždy spojen s pohonem všech kol.

Omezení nabídky nepochybně souvisí s homologačním procesem jednotlivých kombinací motorů a převodovek pro novou emisní normu WLTP. Až se dokončí, bude nabídka motorizací znovu rozšířena. Však také již nyní má Škoda v ceníku poznámku tohoto znění: "O dostupnosti dalších motorizací se informujte u Vašeho prodejce Škoda".

Srovnání ceníku, který platil ještě minulý týden a toho současného dále ukázalo, že automobilka o deset tisíc korun zdražila jednu z pěti variant nabízených dříve a nyní. Konkrétně jde o základní motorizaci 1,0 TSI s výbavou Ambition. Ta stávala 529 900 Kč, nyní je k mání za 539 900 Kč.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů