Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Kodiaq RS prý bude. Dostane diesel se dvěma turby

Naše téma
Daniel Fuglevič | 12.01.2017
dalších 33 fotek
Představa Škody Kodiaq RS. | foto: X-Tomi Design
Nové SUV automobilky Škoda prý dorazí i ve sportovní verzi. Kodiaq RS bude pohánět naftový motor se dvěma turbodmychadly - a tedy i s velkým točivým momentem.
O nadcházejících modelech RS se pro magazín Evo rozpovídal šéf vývoje Christian Strube. Podle něj se loga RS objeví hlavně na větších modelech, sportovní verze Fabie či Citiga prý nemají zrovna pevný základ v obchodní strategii a proto se jich velice pravděpodobně nedočkáme.

Přestože větší eRSka mají silnější potenciál v modelové řadě Škody, stále není jisté, zda v nejbližší době uvidíme Superb RS. Zájem uvést ostřejší limuzínu sice existuje, plány jsou však zatím stále pozastaveny.

Čtěte také: Škoda v roce 2017: Dorazí nový Yeti a omlazené modely Rapid a Citigo

Místo toho bude dalším modelem RS nové SUV Kodiaq. U novinky se totiž předpokládají dobrá prodejní čísla a ostřejší Kodiaq by mohl nabídnout vlastnosti, které by někteří zákazníci mohli ocenit. Auto prý ohromí působivou kombinaci příznivé ceny, výkonu a praktičnosti.

Potvrzená je i motorizace Kodiaqu RS. Pod kapotou najdeme naftový dvakrát přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec, který v současné době používá Volkswagen Tiguan. V něm tento turbodiesel produkuje 240 koní (176 kW) a 500 Nm točivého momentu. Maximum je přitom k dispozici mezi 1750 až 2500 ot./min.

Čtěte také: Octavia Cabrio či český Touran. Podívejte se na škodovky, které nikdy nevzniknou

Motor je spojen výhradně se sedmistupňovou převodovku DSG a pohonem všech kol. Tiguan s tímto ústrojím zvládne akceleraci z klidu na stovku za 6,5 sekundy. Kodiaq RS by však mohl tyto schopnosti posunout ještě dál a možná nabídnout i o něco větší výkon.

Kodiaq RS by měl dorazit v roce 2018.

Strube dále zmínil, že v budoucnu může být odůvodnění RS modelů stále těžší. Přísnější emisní regulace totiž mohou znamenat pro automobilku horší podmínky k vydávání rychlejších a výkonnějších modelů. Úmysly používat jenom naftové motory či hybridní ústrojí ve vozech RS ale nepotvrdil. První plug-in hybridní Škoda je plánována už na rok 2019 a zřejmě půjde o Superb, po němž by měl následovat první elektromotorem poháněný vůz.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů