Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Kodiaq prošla nárazovými testy Euro NCAP. Dostala plný počet hvězd

Naše téma
Dominik Valášek | 31.05.2017
další 3 fotky
Nárazové testy Škody Kodiaq. | foto: Euro NCAP
Nový model mladoboleslavské značky si konečně odbyl testy bezpečnosti, pořádané společností Euro NCAP. První sedmimístné SUV od Škody získalo plný počet hvězd a řadí se tak mezi nejbezpečnější auta na trhu.
Vůbec nejlépe dopadlo v Kodiaqu testování ochrany dospělých cestujících. V souhrnném hodnocení získala nová Škoda 92 % a prakticky ve všech testovaných ohledech si tedy vedla velmi dobře. Zejména testy bočního nárazu zvládl Kodiaq na výbornou a náraz do sloupu ověřil pevnost boční konstrukce.

Velmi slušného hodnocení dosáhl vůz i v oblasti ochrany dětských pasažérů. Jediná známka „nevyhovující" byla udělena za ochranu krku desetiletého dítěte při čelním nárazu. Všechny ostatní partie jsou však při různých nárazech chráněny dobře, nebo přinejmenším přijatelně.

Se 71 % je Kodiaq šetrný také k chodcům. Náraz hlavy do kapoty dopadl dobře či přijatelně a horšího hodnocení se Kodiaq dočkal pouze v oblasti sloupků čelního skla. Asistent samočinného brzdění s detekcí chodců si vedl přijatelně.

A ani další systémy nijak nezaostaly. Krizové brzdění jako takové dokázalo při všech testovacích scénářích zcela zabránit nehodě a nechybí ani další náležitosti, které jsou pro získání pěti hvězd potřeba. Kodiaq je standardně vybaven omezovačem rychlosti a signalizací nezapnutých bezpečnostních pásů pro druhou řadu sedadel. Body byly Kodiaqu strženy jen za to, že asistent držení v jízdním pruhu není standardní výbavou, ale za příplatek.

Co se dalších testovaných vozidel v letošním roce týče, nejlepšího hodnocení zatím dosáhlo Volvo S90 a kombi varianta V90. V rámci nižší střední třídy dostal pět hvězd nový Hyundai Ioniq a mezi malými auty zabodoval Nissan Micra, který se pochlubí pěti hvězdami, je-li vybaven balíčkem aktivní bezpečnosti.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů