Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Kodiaq Coupé se ukazuje na nové ilustraci. Takhle by se vám líbila?

Naše téma
Jan Zajíc | 02.04.2017
dalších 15 fotek
Kodiaq Coupé podle představ grafika, který si říká X-Tomi. | foto: X-Tomi Design
Že česká automobilka Škoda chystá svoje první kupé-SUV, už nějakou dobu víme. A víme, že půjde o sportovněji vyhlížející variantu modelu Kodiaq. Vzhledem k příjezdu nejdříve v roce 2018 však samozřejmě zatím zůstává tajemstvím vzhled.
Jak by Kodiaq Coupé mohl vypadat, se snaží na základě dostupných informací "odhadnout" řada grafiků. Nově se svou vizí přispěchal maďarský šikula, který si říká X-Tomi.

Ten vůz vybavil skutečně velice dynamickým a nápadným designem. Zatímco příď zůstává prakticky stejná jako u běžného Kodiaqu, zbytek auta je výrazně atletičtější. Hlavním prvkem je samozřejmě splývavá střecha. Se stejným motivem ostatně pracovali a pracují další grafici, jejichž kreace si můžete prohlédnout v galerii.

Čtěte také: Škoda ukázala koncept Vision E. Jde o kupé-SUV budoucnosti

Několik nápověd k možné podobě Kodiaqu Coupé nám ale poskytla i samotná Škoda, která nedávno zveřejnila první obrázky nového konceptu Vision E. Jde totiž o elektrické kupé-SUV se sníženou zádí, který se představí na autosalonu v čínské Šanghaji.

O jeho výkon se starají dva elektromotory – jeden na každé nápravě. Celkový výkon činí 306 koní (225 kW) a Škoda o Vision E mluví jako o vůbec nejrychlejším vozidle svojí historie. Dojezd na nabití by se měl pohybovat okolo 500 kilometrů.

Právě Čína je v tomto příběhu o vzniku Kodiaqu Coupé důležitá, česká automobilka totiž nový vůz zatím potvrdila pouze pro tamní zákazníky. Věříme však, že v případě zájmu by výrobce auto nabídl i v Evropě.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů