Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Kodiaq Coupé prý do Evropy dorazí. Prodávat se začne v roce 2019

Naše téma
Jan Zajíc | 13.07.2017
dalších 15 fotek
Kodiaq Coupé podle představ grafika, který si říká X-Tomi. | foto: X-Tomi Design
Že česká automobilka Škoda chystá svoje první kupé-SUV, už nějakou dobu víme. A víme, že půjde o sportovněji vyhlížející variantu modelu Kodiaq. Design přesto pochopitelně zůstává tajemstvím. A otazníky panují i okolo prodeje v Evropě. Zdá se ale, že česká automobilka už tuto neznámou rozlouskla.
O Kodiaqu Coupé se mluví už delší dobu, škodovka stylové provedení totiž už dávno potvrdila - jenže zatím tak učinila jen pro čínský trh. Německý Auto Bild ale na základě neoficiálních informací tvrdí, že příjezd do Evropy je už hotová věc.

Škodovácké kupé-SUV by se na starém kontinentu mělo začít prodávat v roce 2019 a jedním z cílů automobilky je, aby novinka podpořila jistý přerod značky. Škoda už totiž nechce být jen "rozumná", ale chce být i více emotivní. Zhruba 4,7 metru dlouhé auto by tak mělo konkurovat například Range Roveru Evoque či BMW X4.

A jak by Kodiaq Coupé mohl vypadat? Na to se můžete podívat v galerii, kde najdete řadu neoficiálních ilustrací.

Tradiční přednosti české značky ale prý zůstanou, takže kromě odvážnějších tvarů máme očekávat prostorný a praktický interiér. A také objemný a dobře využitelný zavazadelník.

Technika bude samozřejmě koncernová, pod kapotou se tedy objeví známé přeplňované čtyřválce, pravděpodobný je i příjezd plug-in hybridní varianty. Auto Bild píše také o moderní příplatkové výbavě. A odhaduje už i cenu. Podle něj bude základní cena startovat nad 30 000 eur, což je v přepočtu zhruba 780 tisíc korun. Lepší verze s vyšší výbavou pak lehce překročí hranici 1,3 milionu korun.

Pro srovnání, současný Kodiaq začíná na 693 900 Kč.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů