Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Kamiq už zná svou cenu. Městský crossover začíná na 379 900 korunách

Naše téma
Jan Markovič | 11.06.2019
dalších 20 fotek
Škoda Kamiq je postavena na stejné platformě jako třeba Polo | foto: Škoda-Auto
Auto je dražší než někteří konkurenti, ale nabízí se s bohatší standardní výbavou.
Škoda Kamiq je na českém trhu. Od tohoto týdne ji lze objednávat v showroomech nebo i na konfigurátoru, který mladoboleslavská automobilka spustila na svých oficiálních stránkách. Auto začíná na 379 900 korunách. Ta platí pro motor 1.0 TSI s výkonem 70 kW a výbavou Ambition.

Škoda zvolila u modelu Kamiq stejnou strategii jako u Scaly. Nabízí ho totiž jen ve dvou vyšších výbavách, což znamená dražší základ, ale s větším množstvím prvků. Ambition tak obsahuje například tempomat, klimatizaci, LED světlomety nebo zábavní systém Swing s 6,5“ dotykovou obrazovkou. Ve výbavě nechybí ani prvky Simply Clever. Jde třeba o kryt dveří, který brání jejich odření při otevření nebo deštník.

Ve druhé výbavě Style začíná Škoda Kamiq na 462 900 korunách. V tomto případě je ale už základem silnější verze litrového tříválce. Má výkon 85 kW. Ve standardu jsou směrovky s animací, 8“ displej zábavního systému Bolero, dešťový senzor, elektricky sklopná zrcátka nebo bezklíčový přístup a startování.

Škoda Kamiq spadá do kategorie městských crossoverů, kde je celkem velký modelový přetlak. Cenově patří k dražším, například konkurenční Renault Captur začíná s cenou na 309 900 korunách, ale má slabší výbavu. Kamiq lze sice objednávat už nyní, ale fyzicky se na českých silnicích začne objevovat od září. Na tu dobu chystá Škoda i oficiální jízdní premiéru.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů