Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda dál vyvíjí dostupné auto pro rozvíjející se trhy

Naše téma
Jan Zajíc | 22.08.2017
další 3 fotky
Škoda Citigo. | foto: Škoda Auto
I když automobilka Škoda Auto nedávno ukončila jednání o strategickém partnerství s indickou společností Tata Motors, ve vývoji levného vozu pro rozvíjející se trhy prý pokračuje. Objevit by se měl v roce 2020. 
Serveru Automotive News to prozradil Thomas Sedran, šéf strategie koncernu Volkswagen, do něhož Škoda patří. Česká automobilka prý přišla s řadou nápadů, jak by mohlo cenově dostupné auto, určené primárně pro indické zákazníky, vypadat.

Vůz by se však měl dostat i na další trhy, například do Brazílie či Íránu.

Web přišel i s důvodem, proč spolupráce s indickou Tatou skončila. Příčinou byla hrozba vysokých investic do zvažované platformy AMP. Ta pochází od Taty, ale ukázalo se, že její vylepšení tak, aby splňovala chystaná pravidla pro crash testy a budoucí emisní normy, by byla příliš drahá.

Škoda, potažmo koncern Volkswagen, se tedy rozhodla jít vlastní cestou. Výsledkem by i nadále měl být malý dostupný vůz zhruba o velikosti Fabie. Sluší se také připomenout, že Škoda už v Indii působí, dokonce zde auta i vyrábí, konkrétně přizpůsobený model Rapid a modely Yeti, Octavia a Superb.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů