Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Citigo RS je lákavá představa, která ale nemá šanci. Nebo ano?

Naše téma
Jan Zajíc | 11.02.2017
Neoficiální ilustrace Škody Citigo RS. | foto: X-Tomi Design
Česká automobilka Škoda nedávno představila modernizovanou podobu svého nejmenšího modelu Citigo. Neoficiální ilustrace maďarského grafika ukazuje, jak by omlazený prcek mohl vypadat ve sportovní verzi RS.
Nic jiného než pohled na virtuální auto nám totiž nezbývá, Citigo RS v plánech škodovky nefiguruje - tedy alespoň se o něm neví. Jeho výroba je však opravdu nepravděpodobná, ekonomicky by se jistě nevyplatila.

Na druhou stranu se už delší dobu mluví o tom, že Volkswagen pracuje na sportovní verzi modelu up!, tedy sourozence malé škodovky. Ukázat by se mohla už letos a předpokládá se, že dostane přeplňovaný litrový tříválec oplývající výkonem 115 koní (85 kW).

Čtěte také: Škoda ukázala omlazené Citigo. Nabídne novou příď, na turbomotor se nedostalo

To se sice nemusí zdát jako mnoho, ale v útrobách prťavého auta, které váží pod 900 kilogramů, by i tento motůrek mohl mít jisté kouzlo. Zrychlení z nuly na sto se bude pohybovat okolo 8,8 sekundy.

Stejnou techniku by tak mohlo dostat i "sportovní" Citigo, což je opravdu jednoduché a snad i levné řešení. Přesto mu nedáváme mnoho šancí, zvlášť když se při modernizaci Citiga "nějak" zapomnělo i na slabší verzi zmíněného přeplňovaného motoru, kterou přitom do VW up! v případě zájmu dostanete.

Čtěte také: Octavia Cabrio či český Touran. Podívejte se na škodovky, které nikdy nevzniknou
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů