Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda chystá malé SUV na základech Fabie. Jak by mohlo vypadat?

Naše téma
Redakce | 22.10.2016
dalších 8 fotek
Chystaný malý crossover Škody podle představ britského magazínu Auto Express. | foto: Auto Express
V roce 2018 by česká automobilka Škoda měla začít prodávat malý crossover, který bude postaven na základech modelu Fabia. Grafici ze všech koutů světa však už nyní spekulují, jak by novinka mohla vypadat.
Jejich představy si můžete prohlédnout v galerii. Podívaná je to zajímavá - vize designérů jsou totiž poměrně rozmanité.

Kromě podoby auta zatím můžeme také jen spekulovat o jeho jménu. V současnosti se hovoří o označení Polar, britský Auto Express pak upozorňuje, že si Škoda letos zaregistrovala také jména Aratan či Airon.

O technice už je obraz trochu jasnější. Nový crossover využije koncernovou platformu MQB, případně starší PQ25, na níž stojí aktuální Fabia. Pod kapotou se samozřejmě objeví koncernové motory, očekávat můžeme přeplňované i atmosféricky plněné litrové tříválce či 1,4litrový turbodiesel. Nepřekvapila by existence pouze pohonu předních kol.

Dříve dorazí malý Seat Arona
Ve srovnání s hatchbackem bude SUV o něco větší ve všech směrech - bude tedy nejen vyšší, ale i delší a širší. Škoda by také měla nabídnout více vnitřního prostoru i praktičnosti, než je obvyklé u konkurence.

Více informací bychom se mohli dozvědět už příští rok, kdy Seat, další z automobilek koncernu Volkswagen, představí nový model Arona, což bude také malý crossover postavený na základě supermini - v případě Seatu jde o model Ibiza. Arona by tak mohla leccos prozradit i o malém SUV od škodovky. Technika totiž bude podobná.

Ostatně stejně jako v případě chystaného crossoveru se značkou Volkswagen, který by na trh měl dorazit také dříve než jeho příbuzný z Mladé Boleslavi.

ČTĚTE TAKÉ: Designerské hrátky: Jak může Kodiaq vypadat jako kupé? A jak ve verzi RS?
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů