Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda chce mít čtyři SUV. Jaká? A stane se z Yetiho Karoq?

Naše téma
Jan Zajíc | 21.03.2017
dalších 9 fotek
Škoda nabídne čtyři SUV. Minimálně v Číně.
O SUV ofenzivě mluví česká automobilka Škoda v poslední době často. Odstartoval ji nový Kodiaq a pokračovat bude dalšími modely. Únik z čínské prezentace Škody ukazuje, že by "esúvéčka" brzy měla být čtyři.
Obrázek ukazuje samozřejmě Kodiaq, kromě toho ale jmenuje také Kodiaq Coupé a Model K a Model Q. O co jde? Zatímco Kodiaq Coupé bude představovat módní kupé-SUV se sníženou zádí, které dorazí v sériovém provedení v roce 2018 nebo 2019, další novinky se tváří tajemně.

Nápověd však už máme dost, takže o nějaké překvapení zřejmě nepůjde. Jednou z novinek bude nástupce Yetiho, druhou pak malý crossover postavený na základech Fabie.

Čtěte také: OBRAZEM: Nový Yeti má být dramaticky odlišný. Jak bude vypadat?

Mnohem zajímavější jsou spekulace o změně jména u druhé generace Yetiho. Škoda si totiž nechala počátkem března registrovat u Úřadu průmyslového vlastnictví nové označení Karoq, které se vzhledem k písmenu "q" přímo nabízí jako jméno pro SUV.

První možností samozřejmě je, že se tak bude jmenovat právě malý crossover. Jenže objevily se už i spekulace, že česká automobilka tak pojmenuje druhou generaci Yetiho. Z té by se tak tedy stal Karoq a Škoda by "zařízla" už zavedené a oblíbené označení.

A pochopitelně je tu i třetí možnost, Škoda si toto označení prostě jen zaregistrovala a zatím je u žádného vozu nepoužije. I to už se v minulosti několikrát stalo.

Přečtěte si: Škoda příští měsíc ukáže vlastní elektromobil. V roce 2020 bude v prodeji

Jaká je pravda, se každopádně dozvíme už docela brzy. Druhá generace Yetiho - nebo lépe řečeno jeho nástupce - se představí totiž už koncem léta.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů