Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda bude mít digilab i v Číně. Pomůže i hendikepovaným lidem

Naše téma
Radek Pecák | 15.04.2019
doručování zásilek do vozu | foto: Škoda-Auto
Po Praze a Tel Avivu začíná fungovat Škoda DigiLab také v hlavním městě Číny
Automobilka Škoda začíná provozovat svoji inovační dílnu s označením DigiLab po Praze a Tel Avivu také v Pekingu. Oznámila to před zahájením autosalonu v Šanghaji, který je letos nejvýznamnější akcí tohoto druhu na tomto největším světovém trhu s automobily.

Již letos se začnou díky čínskému DigiLabu uskutečňovat zajímavé projekty. Jedním z nich je služba, která umožňuje doručování zboží přímo do zavazadlového prostoru vozu. Už se začalo intenzivně jednat s potenciálními partnerskými doručovacími společnostmi ohledně zahájení testovacích a pilotních projektů. 

Dalším projektem je služba „CareDriver“ pro pacienty, kteří potřebují asistenci při přepravě. Speciálně proškolení řidiči nabídnou s vozem Kodiaq nebo Superb službu převozu ode dveří ke dveřím, aby tak doplnili mezery pro přepravu lehce postižených pacientů – současně tuto službu budou využívat také soukromé nemocnice, aby svým pacientům umožnily pohodlnější a méně stresující cestu do nemocnice.

Předseda představenstva společnosti Škoda-Auto Bernhard Maier tento krok odůvodnil: „Jak v Praze, tak i v Tel Avivu se oba naše DigiLaby už ve startupové komunitě pevně etablovaly. Čína je v celosvětovém měřítku jedním z inovátorů digitalizace. Pro nás je proto logické, že vybudujeme další odnož v Číně, abychom i tam získali přístup k důležitým technologiím budoucnosti," sdělil.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů